E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι θα γίνει με τα ορφανά της Ρωσίας – Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο «έγκλημα»

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013


Το νόμο που απαγορεύει την υιοθέτηση των ορφανών της Ρωσίας από Αμερικανούς πολίτες πέρασε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αφήνοντας έτσι πολλά παιδιά και άτομα με σοβαρές αναπηρίες εγκαταλελημμένα σε ορφανοτροφεία. Η Άννα Νέμτσοβα αναρωτιέται σε άρθρο της στο Dailybeast, ποιος πραγματικά θα ενδιαφερθεί για αυτά τα παιδιά…
Κάνοντας επιτόπια έρευνα σε ορφανοτροφείο της Αγίας Πετρούπολης στην Ρωσία, η Νέμτσοβα, διαπίστωσε ότι αρκετά παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως και 16 ετών βιώνουν τραγικές στιγμέςυποσιτίζονται, είναι άρρωστα και γενικά αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα.
«Ένα κοριτσάκι που αντίκρισα, η Σβέτα, ήταν μόλις τριών μηνών και το δερματάκι της ήταν κίτρινο, ενώ ένα αγοράκι δεκατριών ετών είχε πρησμένο στομάχι από την ασιτία», ανέφερε. «Η κατάσταση στον χώρο όπου φιλοξενούνταν τα μωρά και τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες ήταν απερίγραπτη», δήλωσε με μεγάλη απογοήτευση.
Την Σβέτα, με την οποία ασχολήθηκε ιδιαίτερα, διαπίστωσε ότι την παράτησε η μητέρα της στο μαιευτήριο και εξαφανίστηκε. Tο νεογνό είχε καρκίνο το οποίο διαγνώστηκε όταν είχε ήδη μεταφερθεί στο ορφανοτροφείο. Η διευθυντής του ορφανοτροφείου, Ναταλία Νικιφόροβα, που ανέλαβε τη μετακίνηση του μωρού κάλυψε όλα τα έξοδα της νοσηλείας της μικρής σε νοσοκομείο, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος.
«Κάναμε τα πάντα για να βρει απεγνωσμένα θετούς γονείς στη Δύση η Σβέτα με την ελπίδα να μπορέσουν να καλυφθούν τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης- μεταμόσχευσης ήπατος, αλλά και να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και ιατρική φροντίδα αργότερα, που δεν μπορεί να καλύψει το ίδρυμα μας», ανέφερε η Νικιφόροβα.
«Με μεγάλη μας χαρά, βρέθηκε κάποιος πρόθυμος από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να υιοθετήσει τη Σβέτα και να τη θεραπεύσει αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα.Η χαρά, όμως, ήταν βραχύβια, καθώς με απόφαση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την απαγόρευση υιοθέτησης των παιδιών σε Αμερικανούς πολίτες, μπήκε ταφόπλακα στα όνειρα της μικρής Σβέτα και στα δικά μας που δώσαμε αγώνα για να την κρατήσουμε στη ζωή», δήλωσε η διευθύντρια του ορφανοτροφείου.
Η κατάσταση αυτή συγκίνησε αρκετά την κοινή γνώμη και η Άννα Νέμτσοβα επικαλέστηκε αυτή την έρευνα, για να κάνει τον Πρόεδρο της Ρωσίας να ανακαλέσει όσο μπορεί γρηγορότερα,καλώντας το νέο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ως «έγκλημα».

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger