E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το λευκό νυφικό, σύμβολο πλούτου

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Εάν νομίζατε πως ανέκαθεν τα νυφικά ήταν λευκά, κάνετε λάθος!


Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το λευκό νυφικό συνδέεται με την αγνότητα της νύφης, τότε κάνετε λάθος. Το έθιμο του λευκού νυφικού είναι σχετικά πρόσφατο. 
Η Βασίλισσα Βικτωρία της Αγγλίας, όταν παντρεύτηκε τον Αλβέρτο της Σαξονίας το 1840, φορούσε ένα υπέροχο λευκό νυφικό, επάνω στο οποίο είχε ράψει χειροποίητες δαντέλες.

Την εποχή εκείνη που παντρεύτηκε η Βασίλισσα Βικτωρία, το λευκό νυφικό φόρεμα ήταν ιδιαίτερα σπάνιο. Και σε καμία περίπτωση δεν συμβόλιζε την αγνότητα της νύφης. Η σημασία του λευκού νυφικού ήταν ο πλούτος της νύφης, γιατί μόνο οι πολύ πλούσιες γυναίκες μπορούσαν να έχουν ένα φόρεμα που δεν θα φορούσαν ποτέ ξανά. Ο καθαρισμός του λευκού φορέματος ήταν εξαιρετικά δύσκολος με τα μέσα της εποχής και μάλιστα, συχνά ακατόρθωτος.

Το λευκό νυφικό καθιερώθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα Πολλές ήταν οι γυναίκες που έσπευσαν να αντιγράψουν τη Βασίλισσα για το γάμο τους, ωστόσο, το λευκό νυφικό κυριάρχησε πλέον στα μέσα του 20ου αιώνα. Σ’ αυτό βοήθησαν πολύ οι ταινίες του κινηματογράφου, αλλά και οι φωτογραφίες διασημοτήτων και εκατομμυριούχων από ολόκληρο τον κόσμο. Το λευκό νυφικό δεν ήταν το σύμβολο της αγνότητας, αλλά το σύμβολο του πλούτου.
Πριν τη Βικτόρια οι νύφες φορούσαν όλα τα χρώματα εκτός από το μαύρο, που συμβόλιζε το θάνατο και το πένθος και εκτός του κόκκινου, που εκείνη την εποχή, ήταν συνδεδεμένο με τις εκδιδόμενες γυναίκες.
Οι νύφες, όμως, που επιθυμούσαν να δηλώσουν αγνές και ανέγγιχτες, τότε επέλεγαν γαλάζιο νυφικό για το γάμο τους.

metrogreece.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger