E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πρόσληψη-σκάνδαλο γαλάζιου στελέχους στην ΕΡΤ3 ...

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013


Την πρόσληψη ως συμβούλου προγράμματος στην ΕΡΤ3 με μεικτές αποδοχές 3.500 ευρώ, του δημοσιογράφου και υπευθύνου στο γραφείο Τύπου της ΝΔ Χρήστου Νικολαϊδη, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης.

«Φαίνεται πως μάλλον «λεφτά υπάρχουν» όταν πρόκειται για... τα δικά τους γαλάζια παιδιά όπως συμπεραίνεται από την απόφαση να προσληφθεί με σύμβαση διάρκειας ενός έτους ως σύμβουλος προγράμματος στην ΕΡΤ3 ο κ. Χρήστος Νικολαϊδης με μικτές αποδοχές 3.500 ευρώ".
Μάλιστα, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα Διαύγεια, η πρόσληψη ανακοινώθηκε πριν ακόμη κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κυβερνητική αυθαιρεσία και σκάνδαλο και ζητά την άμεση ανάκληση της πρόσληψής του. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στον κ. Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσος Κουράκης.

«Είναι προφανές από την πιο πάνω απόφαση ότι ο κ. Χρήστος Νικολαΐδης προσλήφθηκε από την Κρατική τηλεόραση με μόνο προσόν την κομματική του ταυτότητα, καθώς προσλαμβάνεται χωρίς καν να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και καθώς όπως αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο κ. Νικολαΐδης αποτελεί μέλος της και πιο συγκεκριμένα Υπεύθυνος Τύπου. Επιπλέον, ο εν λόγω κύριος είναι μόνιμος υπάλληλος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και έχει αναλάβει δημοσιογραφικά καθήκοντα σε διάφορες θέσεις πάντα σε περιόδους όπου κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία» σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Κουράκης.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη:

Στις 4/1/2013 ανακοινώθηκε στη Διαύγεια η με Αρ.Πρωτ. Δ.Ε.1005 με ημερομηνία 19/12/2012 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Τρία, η οποία αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, του κ. Χρήστου Νικολαΐδη, για ένα έτος, ως Συμβούλου της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΤ3, σε θέματα οργάνωσης προγράμματος. Όπως αναφέρει και η απόφαση οι μικτές αποδοχές του κ. Νικολαΐδη θα ανέρχονται στις 3.500 ευρώ μηνιαίως και επιπλέον η ημερομηνία πρόσληψης ορίζεται η ημερομηνία προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από μεριάς προσλαμβανόμενου.

Είναι προφανές από την πιο πάνω απόφαση ότι ο κ. Χρήστος Νικολαΐδης προσλήφθηκε από την Κρατική τηλεόραση με μόνο προσόν την κομματική του ταυτότητα, καθώς προσλαμβάνεται χωρίς καν να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και καθώς όπως αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο κ. Νικολαΐδης αποτελεί μέλος της και πιο συγκεκριμένα Υπεύθυνος Τύπου. Επιπλέον, ο εν λόγω κύριος είναι μόνιμος υπάλληλος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και έχει αναλάβει δημοσιογραφικά καθήκοντα σε διάφορες θέσεις πάντα σε περιόδους όπου κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία.

Επειδή ο εν λόγω κύριος για να μπορέσει να αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα, κάνει τη χρήση άδειας άνευ αποδοχών , διατηρώντας τη μονιμότητα του στο δημόσιο, αλλά κάνοντας και χρήση της συγκεκριμένης θέσης.

Επειδή η κυβέρνηση εξαπολύει κατηγορίες στους δημοσίους υπαλλήλους, μειώνει μισθούς και συντάξεις, οδηγεί υπαλλήλους σε απόλυση, την ίδια στιγμή που διορίζει ημέτερους σε θέσεις «ευθύνης» με υψηλούς μισθούς

Επειδή η κυβέρνηση δε θεώρησε κανέναν από τους με μόνιμη σχέση εργασίας, δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 ως ικανό να αναλάβει τη θέση του συμβούλου προγράμματος

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1) Με ποια προσόντα και με ποια κριτήρια θεμελιώνεται η επιλογή του κ. Νικολαΐδη σε θέση Συμβούλου της Γενικής Διεύθυνσης ΕΤ3 με μηνιαίες αποδοχές 3500 ευρώ;
2)Προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση της πρόσληψης του;

Πηγή:Voria


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger