E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Θεμα απο το πουθενα για τα μικρα νησια

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012


Θέμα από το πουθενά δημιουργήθηκε μετά την πληροφορία ότι η τρόικα πρότεινε την εκκένωση νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους.

Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του διέψευσε την εν λόγω πληροφορία, υπογραμμίζοντας ότι: Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας. Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα".

Σε διάψευση προχώρησε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ο Simon O΄ Connor μέσω του προσωπικού του λογαριασμού δήλωσε πως "είναι εντελώς αβάσιμα τα δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να ζητά εκκένωση ελληνικών νησιών".

Την ίδια στιγμή, στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δηλώνει ότι μέλος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας που επισκέφτηκε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεργασία που είχε με Έλληνες υπηρεσιακούς παράγοντες έθεσε ζήτημα εκκένωσης ελληνικών νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους.

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου διευκρινίζουν ότι το θέμα τέθηκε εντελώς ανεπίσημα. Όπως αναφέρει αρμοδίως το γραφείο Τύπου στο Capital.gr η συζήτηση ξεκίνησε με την πρωτοβουλία ενός στελέχους του τεχνικού κλιμακίου της τρόικα εν είδη ιδέας του στα πλαίσια της συζήτησης για εξοικονόμηση δαπανών. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου απέκλεισαν πάντως κάθε συζήτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με την ίδιες πηγές, στο περιστατικό αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται περί αστειοτήτων.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μουσουρούλης  ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο δήλωσε: «Στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί».

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Οκτωβρίου ο υπουργός μιλώντας στους βουλευτές των νησιωτικών περιοχών παρουσίασε το πρόγραμμα «Νησιωτική Πολιτική: Στρατηγικός και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός» που περιλαμβάνει την προώθηση φορολογικών και άλλων κινήτρων, όπως η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, η θέσπιση χαμηλού ΦΠΑ στις μεταφορές και την κατάργηση κρατήσεων υπέρ τρίτων στα εισιτήρια όπως και προώθηση της διαπραγμάτευσης για την καθιέρωση ειδικού καθεστώτος για τα νησιά στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής και να δημιουργηθεί ειδικό Κεφάλαιο για τη Νησιωτική Πολιτική στο επόμενο ΕΣΠΑ 2014-2020, για την παροχή κρατικών ενισχύσεων σε νησιωτικές επιχειρήσεις και την ανάπτυξη καινοτομίας και μεταφοράς της σε ΜμΕ των νησιών είναι αποφασισμένος ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger