E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πλανητη απο διαμαντια εντοπισαν κοντα στη Γη οι ερευνητες του πανεπιστημιου Γειλ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012


Μία σημαντική και κερδοφόρα ανακάλυψη έκαναν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γέιλ, όταν διαπίστωσαν ότι ένας σχετικά κοντινός πλανήτης στη Γη, είναι πιθανό να απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από διαμάντια.
Όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι ερευνητές, ο πλανήτης 55 Cancri e, με μέγεθος σχεδόν διπλάσιο από αυτό της Γης, βρίσκεται μόλις 40 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας και η χημική του σύνθεση είναι πολύ βαριά σε άνθρακα, χημική σύνθεση από την οποία αποτελούνται τα διαμάντια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, περίπου το ένα τρίτο του πλανήτη είναι πιθανό να απαρτίζεται από διαμάντια, τα οποία σχηματίζονται γεωλογικά όταν ο άνθρακας υποβάλλεται σε μεγάλη πίεση. Επίσης υπολογίζεται να είναι πλούσιος σε γρανίτη -μια άλλη μορφή άνθρακα- καθώς επίσης σίδηρο, καρβίδιο του πυριτίου και ορισμένα πυριτικά ορυκτά.
«Αυτή είναι η πρώτη μας ματιά σε ένα βραχώδη κόσμο με σημαντικά διαφορετική χημεία από τη Γη» δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. «Η επιφάνεια αυτού του πλανήτη είναι πιθανό να καλύπτεται από γραφίτη και διαμάντι, αντί για νερό και γρανίτη», πρόσθεσε.
«Αυτός ο πλούσιος σε διαμάντια πλανήτης αποτελεί ένα παράδειγμα των ανακαλύψεων που μας περιμένουν στο μέλλον» τονίζουν οι ερευνητές.
Βέβαια η απόκτηση των θησαυρών του είναι αρκετά δύσκολη, αφού ο πλανήτης έχει ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, που φτάνει περίπου τους 2.150 βαθμούς Κελσίου και τροχιά γύρω από το κεντρικό αστέρι του, της ιλιγγιώδους ταχύτητας των 18 ωρών.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger