E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το τέλος θα έρθει μετά από τρεις ημέρες σκότους (πιστεύουν οι Κινέζοι)…

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012


Όπως κάθε λαός, έτσι και οι Κινέζοι πιστεύουν στις δικές τους προφητείες, που βρίσκονται γραμμένες στο βιβλίο Tui Bei Tu. Όμως αναφορά για το τέλος του κόσμου δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό. Τότε γιατί πλήθη πανικόβλητων Κινέζων εμφανίζονται να δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις προφητείες των Μάγια; Και γιατί σπεύδουν ξαφνικά να αγοράσουν όσα περισσότερα κεριά μπορούν;
Κεριά για να φωτίσουν… τον τρόμο

Σύμφωνα με την Telegraph, όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στην κινεζική έκδοση του Twitter, το Sina Weibo. Η ανάρτηση έλεγε ότι, πριν συμβεί η Αποκάλυψη, θα υπάρξουν τρεις ημέρες σκότους. Αυτό ήταν αρκετό για να εξαντληθούν τα αποθέματα κεριών σε πολλά καταστήματα της κινεζικής επαρχίας Sichuan, αφού οι περισσότεροι εκ των φρονίμων Κινέζων έσπευσαν να αγοράσουν ποσότητες. Και οι πιο πρακτικοί δήλωσαν στα μηνύματά τους ότι προτίθενται να μην πληρώσουν τον λογαριασμό της πιστωτικής τους κάρτας για την περίπτωση που έχουν δίκιο οι Μάγια.
Κιβωτός και φιλανθρωπίες
Πάντως και στην υπόλοιπη χώρα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Η αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες να μην πέσουν θύματα εκμεταλλευτών, αφού ήδη κάποιοι επιτήδειοι έπεισαν συνταξιούχους να τους δώσουν τις αποταμιεύσεις τους ως τελευταία πράξη φιλανθρωπίας πριν από το τέλος του κόσμου. Μία γυναίκα έβαλε υποθήκη το σπίτι της για να κάνει δωρεά τα χρήματα σε ανήμπορα παιδιά, ένας άντρας ολοκληρώνει μία κιβωτό για 20 άτομα (τη φτιάχνει από το 2010 και θα τη μετατρέψει σε τουριστικό σκάφος, αν όλα πάνε καλά) και μία εταιρεία δίνει άδεια στους υπαλλήλους της στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, με τις ευχές να έχουν καλή Ημέρα της Κρίσεως.
Η παράνοια των Κινέζων αντικατοπτρίζει το αίσθημα αβεβαιότητας που υπάρχει στην κοινωνία, υποστηρίζει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου Lu Jiehua. Όσο για την καταστροφική ταινία «2012», υπενθυμίζεται ότι είχε τεράστια επιτυχία στην Κίνα, αφού στο τέλος ο κινεζικός στρατός κατασκευάζει κιβωτούς για να σώσει την ανθρωπότητα!

http://www.goldenmag.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger