E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι λένε τα παπούτσια σου για σένα! (για άντρες)

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012



κάποτε θα έρθει μια μέρα που οι άνθρωποι δεν θα προβαίνουν σε εύκολα συμπεράσματα. Ίσως κάποτε ανατείλει ο ήλιος και αυτός ο κόσμος θα είναι καλύτερος, πιο δίκαιος, με παπούτσια λιγότερο φλύαρα, που δεν λένε τόσα πολλά για τον ιδιοκτήτη τους και δεν φανερώνουν απολύτως τίποτα για τον χαρακτήρα του. Ίσως. Μπορεί. Perhaps, όπως θα έλεγαν και οι βρετανοί φίλοι μας.

 Μέχρι όμως να συμβεί αυτό και να έρθει εκείνη η μέρα, δεν θες να ξέρεις τι εντύπωση σχηματίζουν οι άλλοι για σένα απλά και μόνο κοιτώντας σε στα πόδια; Γιατί -είτε το δέχεσαι είτε όχι- τα παπούτσια σου φανερώνουν πολλά για την αισθητική σου, τον τρόπο ζωής σου, τις δραστηριότητές σου και –κυρίως- το πώς αντιμετωπίζεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.

 Δες τις παρακάτω κατηγορίες, κάνε τις αντιστοιχίες με την παπουτσοθήκη σου και μάθε ποιο ζευγάρι εκεί μέσα σε αντιπροσωπεύει καλύτερα και ποιο σε δυσφημεί με τον χειρότερο τρόπο.

Desert boots


Λίγο μποέμ αλλά και λίγο σοβαρός, λίγο καλλιτέχνης αλλά και λίγο τεχνοκράτης, λίγο απ’ όλα και μέσα σε όλα. Αυτό υποδηλώνουν για σένα ένα ζευγάρι desert boots σε κάποια ήσυχη απόχρωση όπως καφέ, μπεζ, μπλε ή μαύρο.
 Οι καλοπροαίρετοι θα σκεφτούν πως είσαι ευέλικτος και προσαρμοστικός.Οι κακοπροαίρετοι πως είναι αναποφάσιστος και ανασφαλής. Πιθανόν να ισχύουν όλα τα παραπάνω. Η αλήθεια είναι πως ούτε και εσύ ξέρεις που ακριβώς ανήκεις, ποιος είσαι, που πας, ποιος έσβησε τα φώτα.

Loafers από δέρμα φιδιού/αλιγάτορα/πύθωνα/στρουθοκάμηλου


Είναι σαν να κυκλοφορείς φορώντας το Ε9 στα πόδια σου. Ένα Ε9 για το οποίο είσαι φυσικά περήφανος και θέλεις όλος ο κόσμος να το καμαρώσει. Με αυτό το διακριτικό (not) ζευγάρι παπούτσια θες να βροντοφωνάξεις στον κόσμο “έχω λεφτά να σας κουκουλώσω όλους”.
 Δεν χρειάζεται να φωνάζεις άλλο. Σε ακούσαμε. Μην απορείς που δεν αντιδράμε. Έχουμε πάθει μερική παράλυση από την κακογουστιά.

Σουέντ loafers


Η εκδίκηση του απουσιολόγου, η δικαίωση του καθωσπρεπισμού, η πανηγυρική νίκη των ζεν προαστίων έναντι του επαναστατικού κέντρου. 
Τα loafers πολλοί κορόιδεψαν, ως έμβλημα της φλωροσύνης, μέχρι που τα έβαλαν στα πόδια τους και διαπίστωσαν πως στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από μια πανάλαφρη, παν-άνετη και πολύ κομψή παντόφλα. Εξού και απέκτησε τόσους οπαδούς παγκοσμίως. 
Σήμερα είναι μια συμβατική επιλογή - και εσύ ως easy going τύπος, που βάζει πάνω απ’ όλα την άνεση και την καλοπέρασή του, την έκανες χωρίς δεύτερη σκέψη. Δύσκολα θα σκεφτεί κανείς κάτι αρνητικό για σένα (εκτός ίσως αν τα φοράς με λευκές αθλητικές κάλτσες). 
Δυστυχώς όμως, ελλοχεύουν δύο άλλοι κίνδυνοι:
 ο πρώτος είναι να εθιστείς στην άνεσή τους και μη φοράς ποτέ πλέον κανονικά, αντρικά, στιβαρά παπούτσια και ο δεύτερος να εθιστείς στα χρώματά τους και να αρχίζεις να τα συλλέγεις σαν Μικρά μου Πόνυ.

Boat shoes


Είναι αυτά που στην Ελλάδα στα ‘90s αποκαλούσαμε “φώκιες”, αυτά που δημιουργούσαν κυκλοφοριακό πρόβλημα στα ταμεία της Timberland και φοριούνταν ασορτί με σηκωμένο γιακά στο polo μπλουζάκι και ριχτό ριγέ πουλοβεράκι στους ώμους. 
Ναι, όποιος τα φοράει σήμερα μοιάζει να είναι είτε 1) λάτρης της ιστιοπλοΐας 2) νοσταλγός του Rock ‘n’ Roll (του μπαρ στη Λουκιανού) 3) up to date στον τομέα μόδα, καθώς το καλοκαίρι του 2012 θα βρεθούν και πάλι στο fashion προσκήνιο. 
Όποιο από τα τρία και αν ισχύει, δεν το λες και ιδιαίτερα macho. Αλλά εδώ άντεξες τα cruel πειράγματα των συμμαθητών σου στο λύκειο, εδώ θα κολλήσεις;

Chelsea boots


Δεν σου αρέσει εκεί που μένεις. Θα ήθελες να μένεις κάπου καλύτερα. Στο Chelsea, πιθανότατα, απ’ όπου κατάγονται και τα αγαπημένα σου παπούτσια. Αν από όλο το κατάστημα υποδημάτων διάλεξες για τον εαυτό σου αυτές τις αυστηρές και εντυπωσιακά sleek μπότες, ένα είναι σίγουρο: τον παίρνεις πολύ στα σοβαρά.
 Και αυτό και μόνο είναι λόγος για να μη σε πάρουν στα σοβαρά όλοι οι άλλοι, εκτός αν συνδυάζεις τα Chelsea μποτάκια σου με τα σωστά ρούχα και το κατάλληλο attitude αυτοπεποίθησης.

Δερμάτινα μοκασίνια


Ο ιδιοκτήτης τους θα μπορούσε να είναι δάσκαλος βιολογίας,  κλητήρας στην Ευελπίδων, ταμίας στα ΕΛΤΑ. Είναι το default, προεπιλεγμένο αντρικό παπούτσι της μεσαίας τάξης εδώ και περίπου μισό αιώνα . Δηλαδή, πολύ μακριά από τη σύγχρονη ενδυματολογική πραγματικότητα. 
Ωστόσο, εκείνος που τα φοράει φαίνεται εργατικός, τίμιος, ευυπόληπτος και άνθρωπος εμπιστοσύνης. Ας ελπίσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά του να αναπληρώνουν για την παντελή έλλειψη στιλ.

Δερμάτινα brogues


Kρυφός θαυμαστής του savoir-vivre και του Χρήστου Ζαμπούνη, ο εραστής αυτών των παπουτσιών αναπολεί τους gentlemen παλαιάς κοπής, παραγγέλνει το Martini του shaken, not stirred και εύχεται να τον καλέσουν μια μέρα σε κάποια εκδήλωση που το dress code απαιτεί 3-piece κοστούμι.  Ασχολείται με τη μόδα (με μέτρο), θέλει την προσοχή στραμμένη επάνω του (με μέτρο) και είναι σέξουαλ (με μέτρο-).

Πάνινα μποτάκια


Το χύμα που έγινε σούπα, η αλτερνατίβα που έγινε mainstream, η αντίδραση που γίνεται κατεστημένο. Τα star-άκια χαίρουν ακόμη κοινής αποδοχής, πάνε με όλα (σαν την κόκα κόλα, που είναι συνήθως και το αγαπημένο ποτό του ιδιοκτήτη τους), αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται η εναλλακτική πρόταση που ήταν στο ένδοξο παρελθόν τους. Ίσως ακριβώς επειδή κάποτε ήταν τόσο cool, φορέθηκαν υστερικά και πλέον έπαψαν να είναι. 
Δεν θα σε παρεξηγήσουμε αν τα φοράς, όπως δεν θα παρεξηγήσουμε ούτε τον διπλανό και τον παραδιπλανό σου (βασικά και εγώ φοράω ένα ζευγάρι αυτή τη στιγμή). Μην ξεχνάς όμως πως στην αγέλη με τα άσπρα πρόβατα, τελικά το μαύρο θα ξεχωρίσει (βλ. κάποιος από τις παραπάνω κατηγορίες).

Κλασικά δετά δερμάτινα


Πολλές κηδείες, καθόλου fun;  
Κάπως έτσι φανταζόμαστε την ατζέντα σου όταν φοράς καθημερινά αυτά τα σοβαρά και μέχρι δακρύων βαρετά παπούτσια, που ταιριάζουν σε corporate meetings, interviews και (άλλα) ιερά μυστήρια. 
Αν η δουλειά σου απαιτεί καθημερινά κοστούμι είναι τα πλέον ενδεδειγμένα. Αν πάλι όχι, κράτα τα γυαλισμένα στο κουτί τους και εμφάνιζέ τα μόνο σε special περιστάσεις. Ζωή σε λόγου μας. 

oneman.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger