E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στο μάτι κλεφτών τα σπάνια «μαύρα διαμάντια» της Γαλλίας

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012


Την αποκαλούν και «μαύρο διαμάντι». Είναι εξαιρετικά σπάνια και παρ' όλο που πρόκειται για... μύκητα με την επίσημη ονομασία Tuber melanosporum, κοστίζει περίπου 1.200 ευρώ το κιλό. Ο λόγος για την περίφημη μαύρη τρούφα Περιγκόρ, η οποία συλλέγεται στη νοτιοανατολική Γαλλία από το Δεκέμβρη μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου.
Μεγάλος αριθμός κλεφτών έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τους ίδιους τους παραγωγούς τρούφας, από ειδικές περιπόλους ένοπλων φυλάκων που έχουν στήσει μπλόκα σε κεντρικές αρτηρίες γύρω από τα ήσυχα χωριουδάκια της νοτιοανατολικής Γαλλίας, ψάχνοντας τα ύποπτα οχήματα για τυχόν κλεμμένες ποσότητες του σπάνιου, εκλεκτού εδέσματος.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Le Parisien ένας παραγωγός, «κάθε χρόνο, 15 περίπου μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η τιμή της μαύρης τρούφας εκτοξεύεται στα ύψη, καθώς οι άνθρωποι τη ζητάνε για τις εορταστικές προετοιμασίες τους. Τότε είναι που οι κλέφτες χτυπάνε τις φυτείες μας».
Η Γαλλία παράγει κάθε χρόνο περίπου 1.000 τόνους μαύρης τρούφας Περιγκόρ – ποσότητα η οποία αντιστοιχεί στο 45% της παγκόσμιας παραγωγής.



http://www.iefimerida.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger