E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Περίεργες συμπτώσεις με την σφαγή στο Κονέκτικατ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012


Μια περίεργη υπόθεση για πολλούς εκτυλίσσεται γύρω από το τραγικό περιστατικό της μαζικής δολοφονίας 27 ατόμων στο Connecticut των ΗΠΑ εκ των οποίων τα 20 παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται άμεσα με την μαζική αυτή δολοφονία τα ευρήματα όμως γεννούν το ερώτημα: Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση τύπου Knowing ή της ταινίας Matrix του 1999 όπου το διαβατήριο του ήρωα της ταινίας λήγει στις 11/9/2001 ή όχι;

Στις 20 Ιουλίου του 2012 στον κινηματογράφο Century στην πόλη Aurora του Colorando ένας οπλοφόρος σκορπά το θάνατο κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας The Dark Knight Rises της γνωστής κινηματογραφικής σειράς Batman. Από την επίθεση θα σκοτωθούν 12 άτομα και θα τραυματιστούν 58.

Στην ταινία υπάρχει μια σκηνή όπου κάποια άτομα βλέπουν ένα χάρτη. Στην κάτω γωνία και αριστερά του χάρτη αν και δυσδιάκριτα εμφανίζονται δύο λέξεις: Sandy Hook, το όνομα δηλαδή του σχολείου όπου έγινε η σφαγή από τον 20χρονο Adam Lanza στο Connecticut.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό: Στην αμέσως επόμενη σκηνή ένας από τους άνδρες που εμφανίζονται φέρνει τα δυο δάκτυλά του ακριβώς επάνω στην περιοχή όπου εμφανίζονται οι λέξεις Sandy Hook λέγοντας: Παρακολούθησε το φορτηγάκι Βάλε ένα GPS επάνω του έτσι ώστε να το πιάσουμε». Βέβαια η έκφραση “bring it down” όπως φαίνεται και στη φωτογραφία έχει πολλά νοήματα στα αγγλικά, ένα όμως εξ αυτών είναι και σκοτώνω.

Και πολλοί αναρωτιούνται: Πως είναι δυνατό σε μια ταινία όπου στην πρεμιέρα της στο Colorando έγινε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα από ένα τρελό οπλοφόρο, μέσα στην ταινία αυτή να εμφανίζεται το όνομα μιας περιοχής που συμπίπτει με αυτό του σχολείου μιας άλλης σφαγής από ένα οπλοφόρο αυτής της Παρασκευής 14ης Δεκεμβρίου;

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος. Αυτός έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πόλη του Batman ή αλλιώς Gotham City τοποθετείται στο New Jersey το μέρος δηλαδή όπου υπάρχει η τοποθεσία αυτή στην πραγματικότητα και πάντα αναφερόταν στην ταινία και στους σχετικούς χάρτες της υποθετικής μεν αυτής πόλης η οποία όμως δεν είναι άλλη από το New Jersey. .

Έτσι το Sandy Hook είναι μια τοποθεσία του Gotham City όπου ούτος ή άλλως υπήρχε στην πλοκή της ταινίας και φυσικά δεν συντρέχει λόγος για συνωμοσιολογίες οι οποίες ως κύριο στόχο δεν έχουν να διαφωτίσουν τα πράγματα, αλλά αντίθετα να τα συσκοτίσουν. .

Κάποιοι άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως η συγκεκριμένη περιοχή εμφανιζόταν ως South Hinkley ή απλά Lower Gotham στους χάρτες της πόλης και το όνομά της άλλαξε σε sandy Hook μόνο για την τελευταία ταινία.

Και από εκεί και πέρα ξεκινά μια διελκυστίνδα αφενός για το πότε μπήκε το όνομα Sandy Hook στους χάρτες του Gotham City: Πριν ή μετά την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας όπου έγινε και αφορμή για τη σφαγή στο Colorando και αφετέρου για το αν ο συγγραφέας της σειράς των κόμικς του Batman είχε στο μυαλό του το New Jersey ή τη Νέα Υόρκη όταν αναφερόταν στο Gotham City.

Όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές: Μπορεί να είναι απλά μια σύμπτωση, μια κακή και τραγική σύμπτωση, αλλά μια σύμπτωση μπορεί και όχι. Το πρόβλημα όμως είναι ότι με όλες αυτές τις τρελές υποθέσεις περί προβλέψεων των ταινιών του Hollywood για μελλοντικά συμβάντα χάνουμε την ουσία. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή έχει να κάνει με 26 ανθρώπους νεκρούς απο τους οποίους τα 20 παιδιά.
apocalypsejohn.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger