E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Καλύτερη σεξουαλική ζωή έχουν οι... άθεοι

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012


Μια περίεργη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Κάνσας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία, οι άθεοι έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή από αυτούς που πιστεύουν σε μια θρησκεία. Ο λόγος είναι, υποστηρίζει η έρευνα, ότι οι «άπιστοι» είναι πιο πρόθυμοι να συζητήσουν για τις φαντασιώσεις τους, ενώ οι πιστοί, μετά την πράξη, νιώθουν ενοχές.

Η έρευνα, με επικεφαλής τον ψυχολόγο, Darrel Ray και τίτλο «Sex and Secularism», είχε ως δείγμα 14.500 άτομα. Όλοι όσοι ρωτήθηκαν, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, έκανα έρωτα περίπου με την ίδια συχνότητα. Άνθρωποι και των δύο ομάδων, άθεοι – πιστοί, παραδέχτηκαν πως αυνανίζονται, μόνο που στους δεύτερους η πράξη αυτή άφηνε πάντα ένα αίσθημα λύπης. Όταν τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν την ερωτική τους ζωή, οι πιστοί έμειναν «μετεξεταστέοι», αντίθετα όταν ερωτήθηκαν για συναισθήματα ενοχής, πρώτοι βρέθηκαν άνθρωποι μιας αρκετά αυστηρής θρησκείας, οι Μορμόνοι. Ακολουθούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Πεντηκοστιανοί και οι Βαπτιστές. Το 22,5% των πιστών δήλωσαν ντροπιασμένοι για τον αυνανισμό, σε αντίθεση με το 5,5% των άθεων. Επίσης το 80% της πρώτης ομάδας είπαν πως νοιώθουν ένοχοι για μια συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη στη ζωή τους.

Ένα αρκετά ανησυχητικό στοιχείο είναι πως τα παιδιά σε πιστές οικογένειες, θα λάβουν τη σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση, κατά πάσα πιθανότητα, από την πορνογραφία, μιας και δεν νιώθουν την άνεση να μιλήσουν στους γονείς τους. Ο κ. Ray, δήλωσε πως «η μεγάλη πλειοψηφία φαίνεται να έχει αποτινάξει τα αισθήματα ενοχής απέναντι στο σεξ και στο μέλλον να έχει καλύτερη τη σεξουαλική ζωή».

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger