E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η «Χρυση Αυγη» Ιταλιας ειναι γεγονος

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ιταλικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι στην πανέμορφη Τεργέστη της Ιταλίας ιδρύθηκε το ιταλικό παράρτημα της «Χρυσής Αυγής», η επονομαζόμενη «Alba Dorata», από έναν 44χρονο ακροδεξιό, τον Αλεσάντρο Γκαρντόσι, με σημαία μάλιστα παρόμοια αυτής του ελληνικού ακροδεξιού κόμματος. 


Στο παρελθόν ο Γκαρντόσι είχε εκλεγεί γραμματέας της ακροδεξιάς δύναμης Forza Nuova στην περιοχή της Τεργέστης. 
Ως σήμερα, οι εγγραφές της Alba Morata φέρονται να έχουν φτάσει τις οκτακόσιες, ενώ στα προγραμματικά της σημεία, όπως τονίστηκε και στην εκπομπή του Rai Uno, προβάλλει την αντίθεσή της στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, στο ευρώ, στο τραπεζικό σύστημα και την αρνητική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

«Ο Γκαρντόσι χαρακτηρίζεται επίσης από ρατσιστική και ομοφοβική ιδεολογία», δήλωσε ο Μάρκο Πάσκουα, μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση. 

Την είδηση έφεραν στο φως η ηλεκτρονική ιταλική έκδοση της εφημερίδας Huffington Post και μία εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Uno και το ρεπορτάζ από τα ιταλικά μέσα αναφέρει ότι τα μέλη του συγκεκριμένου ακροδεξιού κινήματος ζητούν την άμεση απέλαση των ξένων κρατουμένων από τις ιταλικές φυλακές, ενώ εξυμνούν και τον ιταλό δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι.

Τα σύμβολα που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο έχουν μεγάλη ομοιότητα με εκείνα της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν η όλη πρωτοβουλία θα περιοριστεί στην περιοχή της Τεργέστης ή θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ιταλία. «Με εκστρατεία εγγραφών μέσω Twitter, Facebook και με ειδικό ιστότοπο παρουσιάστηκε επίσημα ένα παρακλάδι του εξτρεμιστικού ελληνικού κόμματος» γράφει ο δημοσιογράφος Μάρκο Πάσκουα στη huffingtonpost.it.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή Ελλήνων στην Alba Dorata αλλά σύμφωνα με τη huffingtonpost.it ο ιδρυτής της Alba Dorata φέρεται να έχει από παλιά σχέσεις με την ελληνική Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης το Facebook, αποφάσισε να διαγράψει την σελίδα της Alba Dorata και των μελών του.

http://www.lykavitos.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger