E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

O Φριξος Δρακοντιδης 7 μερες και 7 νυχτες με τον Τομσεν στο "Χιλτον".

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ο ρεπόρτερ του"Πρώτου Θέματος"Φρίξος Δρακοντίδηςστην πιο επικίνδυνη αποστολή: Mε τον Πολ Τόμσεν στα έγκατα του"Χίλτον". Μαζί του οι κούκλες Ελένη Καραθάνου και Ηλιάνα Γαβαλά που έκαναν τις γραμματείς-συνοδούς πολυτελείας. Ο Φρίξος ήταν επενδυτής από το Ντουμπάι για το Ελληνικό. Έζησαν με τον σκληρό του ΔΝΤ 7 μέρες και 7 νύχτες και τράβηξαν απίστευτο φωτογραφικό υλικό από την σουίτα, το γυμναστήριο, το εστιατόριο.


Ο Τόμσεν όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Μετά από αυτό είναι πολύ πιθανό να την κοπανήσει φοβισμένος από την Ελλάδα!...
Στο μεταξύ σύμφωνα με το Spiegel.



Ο Δανός Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χαίρει μεγάλου σεβασμού στην Αθήνα, λόγω της εμπειρίας του.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, είναι αυτός του οποίου η άποψη επικρατεί συχνά έναντι εκείνων των Γερμανών συναδέλφων του Μορς και Μαζούχ και είναι ο σκληρότερος διαπραγματευτής από τους τρεις. «Οι υπουργοί τον φοβούνται διότι μιλά χωρίς περιστροφές. Οι δύο Γερμανοί είναι, συνήθως, λιγότερο ευθείς» επισήμανε ο ίδιος εκπρόσωπος.



Ο  Τόμσεν ήταν αυτός που με τρόπο επίμονο απαίτησε περισσότερες μεταρρυθμίσεις και προκάλεσε την έκρηξη του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, καθώς και απειλές από την μεριά του για παραίτηση. Ταυτόχρονα, ο Τόμσεν είναι ο άνθρωπος που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση, διότι πρέπει να υπερασπιστεί τη φήμη του ΔΝΤ.
Επιπλέον, εκπροσωπεί τα 187 κράτη-μέλη του Ταμείου. Πολλά από τα κράτη εφάρμοσαν -υπό την πίεση του ΔΝΤ- επίπονες μεταρρυθμίσεις και τώρα φοβούνται ότι η Ελλάδα ίσως λάβει βοήθεια χωρίς να αναγκαστεί να υποστεί ανάλογες θυσίες. Με αυτήν, άλλωστε, τη σκέψη και οι Ευρωπαίοι, υπό την παρότρυνση της Μέρκελ, έβαλαν στο «παιχνίδι» της ελληνικής διάσωσης το ΔΝΤ.


Η παροικία του «Χίλτον»


Γενικότερα, η προσέγγιση στην ελληνική πραγματικότητα της τρόικας ξεκίνησε στραβά από την πρώτη στιγμή. Ο,τι ήξεραν για την Ελλάδα ήταν θεωρητικό και προέκυπτε από αποστειρωμένα και ψυχρά νούμερα, στοιχεία, παρουσιάσεις. Η δυσκολία της ελληνικής γλώσσας «προστάτευε» την πραγματική εικόνα της χώρας. Οταν η τρόικα έφτασε στην Αθήνα, προσέγγισε την κυβέρνηση έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα συνεργάζονταν με τους υπουργούς για να βρουν τα μέτρα, να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις κ.λπ. 
Αρχικά οι εκπρόσωποί της, όταν έρχονταν στην Ελλάδα, έμεναν στη «Μεγάλη Βρεταννία». Ομως οι φωτογράφοι και οι αποκλεισμοί τους από τις κάθε είδους διαδηλώσεις που έπαιρναν μέρος στο Σύνταγμα τους ανάγκασαν να αλλάξουν στέγη και να μεταφέρουν τη διαμονή τους κάτω από τη στέγη του «Χίλτον». Αλλωστε στο ίδιο ξενοδοχείο μένουν οι περισσότεροι αξιωματούχοι των διαφόρων Task Force: καμιά δεκαριά Ολλανδοί που ήρθαν να βοηθήσουν για τις εξαγωγές, κάτι Βέλγοι που ήρθαν για το υπουργείο Εξωτερικών κ.ά. Με άλλα λόγια, έχει δημιουργηθεί μια παροικία τροϊκανών που ζουν και συναναστρέφονται μεταξύ τους. Ενα κλειστό κλαμπ που υπό προϋποθέσεις θυμίζει τα χαρακτηριστικά και τους δεσμούς που αναπτύσσουν οι ανταποκριτές των δυτικών χωρών όταν συμβιώνουν αναγκαστικά λόγω επαγγέλματος σε ξενοδοχεία αφιλόξενων τρίτων χωρών. Ωστόσο, χρήσιμο είναι να καταγραφούν και δύο τρία άλλα στοιχεία που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του προφίλ του κ. Τόμσεν. Ο Δανός του ΔΝΤ δεν επεδίωξε να αξιοποιήσει κοινωνικές επαφές και προσωπικές σχέσεις ακόμη και όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν σε φιλικό και ασφαλές περιβάλλον και πλαίσιο. Κράτησε με θρησκευτική ευλάβεια αποστάσεις από την ελληνική κοινωνία και μόλις η προγραμματισμένη επίσκεψη στη χώρα μας ολοκληρωνόταν, μετέβαινε άμεσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να πάρει την πρώτη πτήση, συνήθως για κάποιο αεροδρόμιο-κόμβο προς άλλους προορισμούς. Οι προσπάθειες προσέγγισής του δεν είχαν αποτελέσματα, ενώ μία ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη: εκείνη με τον κ. Στουρνάρα, με τον οποίο παρακάθισαν σε δείπνο στη «Μεγάλη Βρεταννία». Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στο δείπνο συμμετείχε και η σύζυγος του κ. Τόμσεν που έλκει την καταγωγή της από τη Σερβία. Το δίχως άλλο, ο κ. Τόμσεν δείχνει να μην είναι τσιγκούνης μόνο στα φιλοδωρήματα των σερβιτόρων αλλά και στις σχέσεις του. Ο Δανός του ΔΝΤ -αντί του «Κεντρικού» που προτιμά ο συνάδελφος του κ. Τράα για το μεσημεριανό του- επιλέγει την ασφάλεια και τη ζεστασιά του «Χίλτον». Από την ακριβή του σουίτα «πετάγεται» για πρωινό, μεταξύ 08.00-08.20, και διαβάζοντας το τελευταίο φύλλο των «Financial Times» τρώει αβγά με μπέικον με τη συνοδεία καφέ και πορτοκαλάδας. 

Toν άφησε και η Ελληνίδα φίλη του

Ενας άλλου τύπου χωρισμός, κατά βάση επαγγελματικός, έχει αναστατώσει τη ζωή του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα και μέλους της τρόικας κ. Πολ Τόμσεν. Αγνωστο το κατά πόσο οφείλονται σ’ αυτό και τα νεύρα του το τελευταίο διάστημα, που οδήγησαν ακόμη και τον πρωθυπουργό να παρέμβει στην επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά και την εριστικότητά του. 
Αιτία για τα νεύρα του κ. Τόμσεν είναι το τέλος της φιλικής του σχέσης με μία εντυπωσιακή Eλληνίδα. Πρόκειται για τη γυναίκα που εδώ και δύο χρόνια ήταν ο φύλακας άγγελος του κ. Τόμσεν κάθε φορά που επισκεπτόταν τη χώρα μας. Ηταν η εξ απορρήτων συνεργάτιδά του και το πρόσωπο που φρόντιζε τα πάντα γύρω από τη διαμονή και τις κινήσεις του επί ελληνικού εδάφους. Μάλιστα ήταν τέτοια η εξάρτηση του «σκληρού» του ΔΝΤ από τη συνεργάτιδά του ώστε ήθελε να την έχει δίπλα του ακόμη και στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Για χάρη της έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη και φρόντιζε για τη διαμονή της πάντα στο διπλανό δωμάτιο από το δικό του. 
Είναι από την Αθήνα και ονομάζεται Σουζάνα. Ο λόγος για μια πληθωρική και εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία εργάζεται σε τράπεζα και ήταν για δύο χρόνια η σκιά του Δανού εκπροσώπου του ΔΝΤ. 
Η Σουζάνα βρισκόταν διακριτικά στο πλευρό του κ. Τόμσεν διαμένοντας σχεδόν πάντα στο ίδιο ξενοδοχείο όπου καταλύει ο Mr Blues Eyes. Και επειδή πρόσληψη Ελληνίδας βοηθού δεν προβλεπόταν από τη συμφωνία του ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τόμσεν κάλυπτε τα έξοδά της από την τσέπη του, πληρώνοντας τη δική της διαμονή με την προσωπική πιστωτική του κάρτα. 
Ο εκπρόσωπος της τρόικας γνωρίστηκε με τη Σουζάνα σε μία από τις πρώτες επισκέψεις του στην Αθήνα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια μιας παλαιότερης επίσκεψής του στην Ελλάδα, την εποχή όπου δήλωνε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να φορολογεί περισσότερο τα υψηλότερα εισοδήματα παρά μισθωτούς και συνταξιούχους, είχε προσκαλέσει την εξ απορρήτων συνεργάτιδά του σε κεντρικό ξενοδοχείο καλύπτοντας όλα τα έξοδά της. 
Ο κ. Τόμσεν σε κάθε του ταξίδι στην Αθήνα φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια και είναι γνωστή στους υπαλλήλους της ρεσεψιόν του εν λόγω ξενοδοχείου η επιμονή του να διαμένει στην ίδια πάντα σουίτα, την «900». Για τη συνεργάτιδά του ζητούσε δωμάτιο δίπλα στο δικό του, ώστε σε περίπτωση που τη χρειαστεί για κάποια σύσκεψη να μπορεί να τον επισκεφτεί άμεσα. 
Οι δυο τους γευμάτιζαν τα βράδια στα εστιατόρια του ξενοδοχείου προκειμένου να συνεχίσουν απερίσπαστοι τη συνεργασία τους. Η Σουζάνα ήταν η σκιά του εκπρόσωπου της τρόικας και στην επίσκεψη όπου μετά τις διαβουλεύσεις είχε ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ίδιος και τα υπόλοιπα στελέχη της τρόικας, τότε που είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση Παπανδρέου την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η στενή επαγγελματική τους σχέση και το γεγονός ότι η Σουζάνα τον ακολουθούσε σχεδόν παντού είχε κάνει ορισμένους να αναρωτιούνται αν ανάμεσά τους υπήρχε κάποια ερωτική χημεία. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε κάλλιστα να το σκεφτεί κάποιος, όχι όμως στην περίπτωση του κ. Τόμσεν, ο οποίος είναι παντρεμένος και με δύο παιδιά, ενώ ο ίδιος δηλώνει πιστός οικογενειάρχης!


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger