E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ανακαλυψαν την αρχαιοτερη πολη της Ευρωπης

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012



Ομάδα Βουλγάρων επιστημόνων ανακάλυψε την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης κοντά στις αλυκές της πόλης Προβαντίγια , σε απόσταση 50 χλμ από την Βάρνα.
Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ίχνη μιας πόλεως η οποία κτίστηκε 7.000 χρόνια πριν. Σύμφωνα με τον καθηγητή Βασίλ Νικόλοφ, από το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Σόφιας, η πόλη αυτή χτίστηκε μεταξύ του 407-407 π.Χ κοντά στο πρώτο εργοστάσιο άλατος στην Ευρώπη και οι ανασκαφές αποκάλυψαν τις αρχαιότερες και τις πιο μεγάλες κατασκευές από πέτρα, οι οποίες έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα.
Όπως διαβάζουμε στο enikos.gr, πόλη αυτή φαίνεται να είχε ευμάρεια, καθώς το αλάτι ήταν τότε τόσο σημαντικό όσο και το πετρέλαιο για τον σύγχρονο κόσμο.
Η οικονομική άνεση των κατοίκων επιβεβαιώνεται και από τα εύρημα που βρέθηκαν σε δύο γυναίκειους τάφους, όπως πολύτιμα κόσμημα μαλλιών και ρούχων.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι τα περίεργα ταφικά έθιμα, καθώς οι σκελετοί που ανακαλύφθηκαν ήταν κομμένοι στα δύο και διπλωμένοι.
Οι κάτοικοι της αρχαιότερης πόλης έμεναν σε διώροφα κτίσματα και ζούσαν από την επεξεργασία αλατιού, παράδοση που συνεχίζουν οι σημερινοί κα΄τοικοι της Προβαντίγια 7000 χρόνια μετά. 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger