E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Liberation: Ο Παπανδρεου επικαλεστηκε πραξικοπημα στους ευρωπαιους ηγετες

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012


Στην ιστορική συνάντηση Σαρκοζί-Μέρκελ-Παπανδρέου στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011, όταν ο τότε Πρωθυπουργός δέχτηκε επίθεση για την ιδέα του να κάνει δημοψήφισμα, η εφημερίδα Liberation, την άλλη μέρα, έγραφε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επικαλέστηκε στους δύο ευρωπαίους ηγέτες «στρατιωτικό πραξικόπημα».
Ο δημοσιογράφος της γαλλικής Liberation και ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ ήταν απεσταλμένος της εφημερίδας στις Κάννες όταν έγινε η κρίσιμη συνάντηση Σαρκοζί-Μέρκελ-Παπανδρέου.
Ας σημειωθεί ότι στην ιστορική αυτή συνάντηση οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ανάγκασαν τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει πίσω την ιδέα του για δημοψήφισμα. Ο Νικολά Σαρκοζύ, μάλιστα, τότε Πρόεδρος της Γαλλίας, είχε εκφραστεί με τα χειρότερα λόγια για τον Ελληνα Πρωθυπουργό και του είχε μιλήσει πολύ άσχημα κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Αυτή η «ήττα» Παπανδρέου υπήρξε η αρχή του τέλους της πρωθυπουργίας του αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί λίγους μήνες αργότερα.
Ο κ. Κατρεμέρ, μετά τη συνάντηση των Καννών, υπέγραψε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2011 με τίτλο «Ο Παπανδρέου επέλεξε το δημοψήφισμα για να αποφύγει στρατιωτικό πραξικόπημα». Το άρθρο ήταν επικριτικό για τον Παπανδρέου. Ανέφερε ότι «μπροστά στην οργή των ευρωπαίων ηγετών για το δημοψήφισμα που δεν ανακοινώθηκε σε συνεννόηση μαζί τους, ο Παπανδρέου αναζήτησε δικαιολογία σε άθλιες και χονδροειδείς θεωρίες συνωμοσίας».
Η πλευρά Παπανδρέου, αφού διαψεύδει ότι ο τότε Πρωθυπουργός είπε κάτι τέτοιο στη συνάντηση, επισημαίνει ότι ο Κατρεμέρ ήταν «στημένος» από το γραφείο Σαρκοζί. Κανείς πάντως δεν αποκλείει ο κ. Παπανδρέου να είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο πραξικοπήματος στις κατ'ιδίαν συζητήσεις με Σαρκοζί-Μέρκελ στις Κάννες κατά την ιστορική τους συνάντηση.


iefimerida.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger