E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

iDead.com: Η ψηφιακη τεχνολογια τωρα και στα νεκροταφεια!

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012


Οι Βρετανοί βρήκαν τρόπο να εκσυγχρονίσουν τα παραδοσιακά νεκροταφεία τους, εξοπλίζοντας τις ταφόπλακες με διαδραστικές τεχνολογίες που τους προσφέρουν έναν επαναστατικό τρόπο να θυμούνται τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν αποδημήσει. Πώς;


Με τη χρήση Quick Response (QR) γραμμοκώδικων οι οποίοι, τοποθετούμενοι πάνω στις ταφόπλακες, μπορούν να σαρώνονται από τα smartphones ανοίγοντας online τις βιογραφίες των νεκρών προσώπων.

Η σχετική ιστοσελίδα θα επιδεικνύει το προφίλ του νεκρού, συνοδευόμενο από εικόνες, βίντεο και αφιερώσεις συγγενών και φίλων.

Στο Ντόρσετ της Βρετανίας, όπου γίνεται χρήση της εν λόγω τεχνολογίας, οι επισκέπτες του νεκροταφείου έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τον εκλιπόντα, αντί να περιορίζονται σε ένα όνομα, μία ηλικία και μία χρονολογία γέννησης και θανάτου.

Επιπλέον, όσοι έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα μπορούν επίσης να προσθέσουν τις δικές τους αφιερώσεις.

Οι κόστους 300 λιρών γραμμοκώδικες εγχαράσσονται πάνω σε μία μικρή γρανιτένια ή μεταλλική τετράγωνη επιφάνεια, η οποία εν συνεχεία προσαρτάται πάνω στην ταφόπλακα.

Υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση των νεκροταφείων ο Βρετανός Στέφεν Νίμο, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα έπειτα από επίσκεψή του στο Τείχος του Κρεμλίνου στη Μόσχα:

«Συνήθως, οι άνθρωποι περιφέρονται άσκοπα στα νεκροταφεία, κοιτάζοντας τάφους, χωρίς να ξέρουν το παραμικρό για τον άνθρωπο που είναι θαμμένος εκεί. Τώρα θα έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται».

Πηγή: The Guardian

http://www.iefimerida.gr 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger