E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Χακερς εκλεψαν 1.000.000 στοιχεια χρηστων της Apple!

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Το hacking group AntiSec διέρρευσε περισσότερα από 1 εκατομμύριο Apple UDIDs. Κι αν νομίζετε ότι παραβίασε συστήματα της Apple, κάνετε λάθος. Κατάφεραν να παραβιάσουν τον υπολογιστή ενός πράκτορα του FBI. Μέρος της δήλωσής τους έχει ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου 2012, ένα notebook Dell Vostro που χρησιμοποιούνταν από τον Supervisor Special Agent Chrostopher K. Stangl από το περιφερειακή ομάδα καταπολέμησης Κυβερνοεγκλήματος του FBI και της Ομάδας Αντιμετώπισης Αποδείξεων του γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη, παραβιάστηκε μέσω μίας επισφάλειας στη Java (AtomicReferenceArray). Κατά την παραβίαση, κατέβηκαν κάποια αρχεία από τους φακέλους στην επιφάνεια εργασίας, ένα εκ των οποίων είχε τον τίτλο «NCFTA_iOS_devices_intel.csf". Όπως αποδείχθηκε ήταν μία λίστα με 12.367.232 Apple iOS συσκευές και συμπεριελάμβανε UDIDs, user names, όνομα συσκευής, τύπο συσκευής, Apple Push Notification Service tokens, ταχυδρομικούς κώδικες, αριθμούς κινητών, διευθύνσεις. Τα κελιά με τις προσωπικές πληροφορίες των ατόμων της λίστας είναι πολλές φορές κενά, αφήνοντας τη λίστα ατελή σε πολλά σημεία. Κανένα άλλο αρχείο στον συγκεκριμένο φάκελο δεν κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη λίστα ή στον σκοπό δημιουργίας της».

Ο λόγος που δημοσίευσαν οι AntiSec τη συγκεκριμένη λίστα ήταν για να αφυπνίσουν τους πολίτες σχετικά με τις υποψίες που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό ότι το FBI έχει αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης των πολιτών, όπως αναφέρει το Digitallife.

Αν μάλιστα συνδέσουμε τον τίτλο του εν λόγω αρχείου με το γνωστό ακρωνύμιο NCFTA, μάλλον μιλάμε για μία σύμπραξη ιδιωτών και κρατικών φορέων στις ΗΠΑ με τίτλο Nation Cyber-Forensics & Training Alliance, με σκοπό την διερεύνηση κυβερνοεγκλημάτων...

Στην αρκετά λεπτομερή δήλωση των AntiSec, γίνεται σαφής αναφορά σε στελέχη του FBI που προσπαθούν να «πείσουν» χάκερς να συμπλεύσουν με την κυβέρνηση ενάντια στο κυβερνοέγκλημα και δηλώνουν μάλιστα πως η συγκεκριμένη διαρροή έγινε για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να το πατάξει...


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger