E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σταθεροι στις αποψεις τους Βενιζελος -Κουβελης

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012


Παραμένοντας αταλάντευτοι στις απόψεις τους οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ θα προσέλθουν πιθανότατα την Τετάρτη στη νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, για να κλείσει το πακέτο μέτρων. 


Θα έχουν προηγηθεί επικοινωνίες με το οικονομικό επιτελείο εφόσον κριθεί απαραίτητο και μία σύσκεψη της Επιτροπής για το Φορολογικό, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, των κ.κ. Φίλιππου Σαχινίδη και Ανδρέα Μακρυπίδη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του Σάκη Παπαθανασίου από την ΔΗΜΑΡ.  Στο ΠΑΣΟΚ πάντως εμφανίζονται εξαιρετικά ενοχλημένοι από το «άδειασμα» του Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με τον κεφαλικό φόρο. «Ας λέγανε ότι το παίρνουν πίσω. Όχι ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δουλευόμαστε μεταξύ μας;», αναρωτιόταν χθες στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μετέχει στις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, σημειώνοντας με νόημα ότι τους είχε παρουσιάσει το μέτρο ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εντωμεταξύ δεν το διέψευσε. Επέμενε μάλιστα πως επρόκειτο για το λιγότερο επώδυνο μέτρο, αφού η απόδοσή του υπολογιζόταν να είναι πολύ μικρότερη από τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως, πηγαίνει στην επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών επιμένοντας πως δεν πρέπει να ληφθούν οριζόντια μέτρα, ότι τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν όλα μαζί αλλά να εφαρμοστούν σε δύο διετίες, καθώς και ότι θα πρέπει το πακέτο να κλείσει άμεσα και η διαπραγμάτευση να γίνει σε πολιτικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφασή του να επισκεφθεί ο ίδιος σειρά ευρωπαϊκών πρωτευουσών, αλλά και την Ουάσινγκτον το επόμενο διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί όμως πως είναι δύσκολο να κρατήσει την συνοχή του κόμματός του ο κ. Βενιζέλος με την εσωστρέφεια που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα ψηφιστεί τελικά αυτό το πακέτο των μέτρων στη Βουλή με δεδομένη αυτή την κατάσταση κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜ.ΑΡ. Μάλιστα, ο κ. Κ. Σκανδαλίδης  χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, ζητώντας να μη γίνουν δεκτές οι ρυθμίσεις, όπως ο κεφαλικός φόρος, η κατάργηση του αφορολόγητου, οι νέες περικοπές σε κατώτατα εισοδήματα και άλλες που θα οδηγήσουν σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης θα επιμείνει και εκείνος μέχρι την τελευταία στιγμή στην ρήτρα ισοδύναμων μέτρων.

http://www.newsbomb.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger