E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δωστε ωθηση στον μεταβολισμο σας

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τροφές που κάνουν τον οργανισμό να καίει περισσότερες θερμίδες


Το να δώσετε μία μικρή «ώθηση» στον μεταβολισμό σας δεν είναι δύσκολο- δεν είναι καν δεσμευτικό! Για να καίει περισσότερες θερμίδες ο οργανισμός σας από μόνος του, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε στην καθημερινή διατροφή σας αυτές τις έξι τροφές, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να «ξυπνάνε» τον μεταβολισμό, διευκολύνοντάς την μείωση του βάρους σας, φυσικά σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή.

1) Καυτερές πιπεριές: Η καψαϊκίνη που περιέχουν είναι το συστατικό που δίνει την χαρακτηριστική «σπιρτάδα» τους και το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, συνδέεται με την αύξηση των ρυθμών του μεταβολισμού, αλλά και την καταπολέμηση της λιγούρας.

2) Προϊόντα ολικής άλεσης: Προσφέρουν στον οργανισμό φυτικές ίνες, και σύνθετους υδατάνθρακες, που βοηθάνε στο αίσθημα του κορεσμού αλλά και στην ενίσχυση του οργανισμού με την απαραίτητη ενέργεια, που επιτρέπει στον μεταβολισμό να λειτουργεί σωστά.

3) Καφές: Το αγαπημένο, πλούσιο σε καφεΐνη ρόφημα ερεθίζει το κεντρικό, νευρικό σύστημα του οργανισμού. Ένα φλιτσάνι καφές την ημέρα επιταχύνει τον μεταβολισμό από πέντε έως οκτώ τοις εκατό.

4) Ξίδι: Τα οφέλη του για την καλή υγεία του οργανισμού είναι πολλά, μεταξύ των οποίων και οι λιποδιαλυτικές του ιδιότητες. Σύμφωνα με μελέτες, το οξύ που περιέχει το ξίδι είναι αυτό που δίνει την εντολή στον οργανισμό να κάψει το λίπος που έσει συσσωρεύσει. Καταλληλότερη στιγμή να το καταναλώσετε είναι αμέσως μετά την κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων αφού έχει την ιδιότητα να εμποδίζει αμέσως την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

5) Εσπεριδοειδή: Καταναλώνοντάς τα καίτε περισσότερο λίπος και διατηρείτε τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε ότι χρειάζεστε ένα σνακ, φάτε ένα γκρέιπφρουτ ή ένα πορτοκάλι και κρατήστε σταθερά τα επίπεδα της ινσουλίνης σας.

6) Μπαχαρικά: Είναι μία από τις ομάδες τροφών που μπορείτε με ευκολία να ενσωματώσετε στην διατροφή σας, ώστε να διατηρήσετε τους ρυθμούς μεταβολισμού σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, όσο πιο πικάντικη η γεύση τους, τόσο περισσότερο ανεβάζουν την θερμοκρασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να επιταχύνουν την καύση του λίπους.

http://www.queen.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger