E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το ελιξηριο της νεοτητας: Πως να προλαβετε τη γηρανση με μερικους απλους κανονες

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012


Για όσους νιώθουν νέοι και θέλουν να δείχνουν για πάντα έτσι, χωρίς να φαίνονται τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό τους, δεν χρειάζονται μαγικά πορτρέτα ή το ελιξήριο κάποιου μυστήριου δρυΐδη. Το μυστικό είναι απλό και βασίζεται σε μερικές συμβουλές.
1. Χρησιμοποιείτε απαραιτήτως αντηλιακό
Οι επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου μπορούν να γεμίσουν ρυτίδες το πρόσωπό σου σε χρόνο dt. Ο μόνος τρόπος να προστατευτείς και να μη δεις το δέρμα σου να «σπάει» ανεπανόρθωτα σε μερικά χρόνια είναι η χρήση ενός αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30.

2. Ρετινοειδή
O ήλιος έχει την τάση να φθείρει το φυσικό κολλαγόνο του δέρματος. Όσο μεγαλώνουμε, η φθορά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και το αποτέλεσμα θα είναι ένα σταφιδιασμένο πρόσωπο. Μία λύση για να το προλάβετε αυτό ειναι η αναγέννηση του κολλαγόνου με ένα καλό Retinoid που θα σου συστήσει ο δερματολόγος σου.

3. Πράσινο τσάι
Η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του πράσινου τσαγιού είναι γνωστή, ενώ παράλληλα κρατά το πνεύμα σου κοφτερό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το πράσινο τσάϊ, μπορεί να αντιστρέψει τα αποτελέσματα της καταστροφής του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο.

4. Κόψτε το τσιγάρο
Δε θα αρχίσουμε πάλι τις κλασσικές θεωρίες περί καρκίνου και λοιπών ασθενειών που επιφέρει το κάπνισμα και που πλέον τις διαβάζεις καθημερινά στα πακέτα τσιγάρων, με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Υγειας. Το τσιγάρο και γενικά το κάπνισμα, θαμπώνει το δέρμα, κιτρινίζει τα δόντια και σταφιδιάζει το πρόσωπο. Αυτοί μάλλον είναι ήδη αρκετοί λόγοι να το κόψετε μαχαίρι.

5. Κοιμηθείτε
Δεν έχει σημασία πόσο περιορισμένος είναι ο χρόνος μέσα στη μέρα, πρέπει απαραιτήτως να βρίσκετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και να κοιμάστε επαρκώς και σωστά. Ο ύπνος δεν είναι σημαντικός μόνο για την ξεκούραση του οργανισμού, είναι και για το δέρμα! Αν δεν κοιμάστε τις ώρες που πρέπει, το σώμα εκκρίνει περίσσια κορτιζόλη -μια ορμόνη για το στρες, η οποία καταστρέφει το κολλαγόνο και «κρεμάει» το δέρμα




Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger