E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

21 χρονια στον Μπρειβικ τον μακελαρη της Νορβηγιας!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012


Ο μακελάρης της Νορβηγίας κρίθηκε ψυχικά υγιής, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 21 χρόνια (τουλάχιστον) φυλάκισης. Ο εγκλεισμός σε ψυχιατρείο ήταν η μόνη ποινή που ο εκτελεστής 77 ανθρώπων φοβόταν. Ήθελε όλοι να γνωρίζουν ότι η μαζική δολοφονία ήταν έκφραση πολιτικών πεποιθήσεων… 

Ιούλιος του 2011: Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκοτώνει οκτώ ανθρώπους σε μια βομβιστική επίθεση εναντίον της έδρας της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια άλλους 69 ανοίγοντας πυρ σε μια θερινή κατασκήνωση της οργάνωσης νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.

Περίπου ένα χρόνο αργότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον μακελάρη της Νορβηγίας σε τουλάχιστον 21 χρόνια κάθειρξης, καθώς κρίθηκε ψυχικά υγιή και επομένως ποινικά υπεύθυνος για τη δολοφονία 77 ατόμων. Η ψυχική υγεία του Μπρέιβικ υπήρξε το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ψυχίατρους, καθώς άλλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ψυχωτικός και πάσχει από «σχιζοφρενική παράνοια» και άλλοι ότι είναι αρκετά υγιής πνευματικά για να τιμωρηθεί ποινικά για τα εγκλήματά του.

Ο ίδιος ο Μπρέιβικ επέμενε ότι έπρεπε να κριθεί ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του -για τις οποίες πιστεύει πως ήταν «τρομερές, αλλά απαραίτητες»-, εκτιμώντας ότι η ιδεολογία του θα μπορούσε να δυσφημηθεί από μια ψυχική παθολογία.

Ο συνήγορος του Άντερς, Μπέρινγκ Μπράιβικ, δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν επιθυμεί να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία συνάδει με αυτό που επιθυμούσε.

«Είπε ότι δεν θα ασκήσει έφεση τώρα που κρίθηκε ποινικά υπεύθυνος», είπε ο Γκάιρ Λίπεσταντ, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με την αντίδραση του ακροδεξιού εξτρεμιστή για την καταδίκη του.

http://www.pkool.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger