E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Διασημα εργα ζωγραφικης στο σπηλαιο El Castillo στην Ισπανια

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012


Μερικά από τα πιο διάσημα έργα ζωγραφικής σε σπήλαιο στον κόσμο βρίσκονται στα τοιχώματα του σπηλαίου στο El Castillo,στην Ισπανία. Οι πίνακες περιλαμβάνουν τους αρχαίους ανθρώπους που κρατούσαν τα χέρια τους πάνω στον τοίχο,και τα ζωγράφιζαν στην σπηλιά γύρω τους.Και όλα αυτά πιστεύεται ότι έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους.

Τα έργα είναι σημαντικά επειδή είναι μερικά από τα παλαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ και σηματοδότησαν την αρχή μιας νέας εικονιστικής τέχνης. Ωστόσο, μια νέα μέθοδος προσδιορισμού της ηλικίας μερικών από τα έργα στο σπήλαιο έχουν οδηγήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν ήταν από τους πρώτους ανθρώπους ή τους Νεάντερταλ που ζωγράφισαν αυτά τα χέρια.

Τα έργα των χεριών θα μπορούσε, στην πραγματικότητα,να είναι προγενέστερα της άφιξης των σύγχρονων ανθρώπων στην Ευρώπη.Ο Alastair Pike είναι ο επιστήμονας,και χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο χρονολόγησης, πιστεύει ότι οι πίνακες είναι τουλάχιστον 40.800 χρόνων.

Σύμφωνα με την ηλικία αυτή για τον Pike οι Νεάντερταλ ήταν στην Ευρώπη για 200.000 με 300.000 χρόνια,και ήταν οι σύγχρονοι άνθρωποι που μόλις έφτασαν από την Αφρική.Η τεχνική χρονολόγησης έγινε με το ανθρακικό ασβέστιο που αποτελεί στρώσεις πάνω από τους πίνακες.

Ο Pike λέει ότι οι τοιχογραφίες που είναι κάτω από αυτά τα στρώματα ανθρακικού ασβεστίου πρέπει να είναι μεγαλύτερες από τα πρώτα στρώματα ανοίγοντας την ευκαιρία για τους πίνακες να είναι πολύ μεγαλύτεροι από ότι πιστεύεται. Τα τμήματα του σπηλαίου είναι γνωστό ότι έχουν και πολύ νεότερες εικόνες ζωγραφισμένες στην κορυφή του. 

http://www.apocalypsejohn.com

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger