E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μια κριση,17 συνοδοι-συσκεψεις καμια λυση!Ειναι τοσο αχρηστοι οι Ευρωπαιοι ηγετες;

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012


Πανηγύρισαν πάλι οι Ευρωπαίοι ότι βρήκαν λύση για την κρίση.Πιο πολύ οι Ιταλοί και οι Ισπανοί.Εμείς δεν ξέρουμε ακόμη αν πρέπει να πανηγυρίσουμε για κάτι.Ας μην βιαζόμαστε.Τα ΄χουμε ξανακούσει.Πάρα πολλές φορές.


Το Foreign Policy συγκέντρωσε σ΄ ένα ρεπορτάζ όλες τις συνόδους,τις συνεδριάσεις και τις συσκέψεις που έχουν γίνει από το Μάρτιο του 2010 για να δώσουν λύση.Σ΄όλες έβγαιναν από τις αίθουσες συσκέψεων ενθουσιασμένοι και βέβαιοι ότι είχαν “τετραγωνίσει το κύκλο”.Χρειάζονταν λίγες ώρες,το πολύ μερικά 24ωρα για να αποδειχτεί η ανικανότητά τους.Η οποία προφανώς συνεχίζεται.


Διαβάστε και μετρήστε…επιτυχίες:



25 Μαρτίου 2010

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποφασίζουν να συνεργαστούν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να δημιουργήσουν ένα “δίχτυ ασφαλείας” 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ελλάδα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,λέει ότι το πακέτο "εγγυάται την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ευρωζώνης» και ότι «δεν υπάρχουν άλλα μέτρα που απαιτούνται» .Ογερμανικός Τύπος, δεν είναι λιγότερο ενθουσιώδης, γράφοντας: “Η συντριβή του ευρώ αποφεύχθηκε!”.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι πιο προσγειωμένος: "Είναι ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας, τίποτα περισσότερο."

7 Μαΐου 2010

Λίγο μετά την “διάσωση” της Ελλάδας, οι ηγέτες της Ευρωζώνης συνεδριάζουν για τον έλεγχο της εξάπλωσης κρίσης χρέους. Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αποδεσμεύουν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ως πακέτο έκτακτης ανάγκης, το οποίο περιλαμβάνεται σ΄ ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΣΧΕ) που θα μπορεί να παρέχει οικονομική βοήθεια σε “προβληματικές” χώρες της Ευρωζώνης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δηλώνει ότι οι «ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν να κάνουν το παν για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ενότητα της νομισματικής ένωσης."


17 Ιουνίου 2010

Οι ευρωπαίοι ηγέτες εγκρίνουν τη στρατηγική Ευρώπη 2020 για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και την εισαγωγή ενός νέου ευρωπαϊκού εξάμηνου συστήματος συντονισμού της οικονομικής πολιτικής . 

«Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες , στις αγορές και στους εταίρους μας: Θα εξυγιάνουμε τους προϋπολογισμούς μας και θα μειώσουμε το χρέος μας, χωρίς να στραγγαλίσουμε τις οικονομίες μας και βάζοντας την ευημερία των ανθρώπων,σε κίνδυνο” δήλωσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χ.Μ. Μπαρόζο 

16 Σεπτεμβρίου 2010

Η σύνοδος κορυφής επισκιάστηκε από τη καταστολή της Γαλλίας κατά των Ρομά μεταναστών.

Στις δηλώσεις τους πάντως οι ηγέτες επισημαίνουν την «σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί... σχετικά με την ανάπτυξη ενός νέου πλαισίου μακροοικονομικής εποπτείας για την παρακολούθηση και διόρθωση μη βιώσιμων αποκλίσεων και ανισορροπιών στον ανταγωνισμό, για την ενίσχυση των εθνικών δημοσιονομικών πλαισίων." Όποιος κατάλαβε ,κατάλαβε!

29 Οκτωβρίου 2010

Οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών εγκρίνουν νέους κανόνες για τους προϋπολογισμούς και συζητούν για τη δημιουργία ενός μόνιμου συστήματος για την αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων.

"Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη της κρίσης που είχαμε», εξηγεί η Μέρκελ. "Κάποιος μπορεί να πει ότι το ευρώ θα ενισχυθεί”.

16 Δεκεμβρίου 2010

Ένα μήνα μετά την διάσωση της Ιρλανδίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μόνιμου ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης που ονομάζεται Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) που θα αντικαταστήσει το ΕΣΧΕ το 2013.

"Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ," δηλώνει ο Μπαρόζο. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπόσχονται να παρουσιάσουν ένα «ολοκληρωμένο πακέτο» για την επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, μια για πάντα το Μάρτιο.

4 Φεβρουαρίου 2011

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συγκρούονται για ένα σύμφωνο που υποστηρίζεται από τη Γαλλία και τη Γερμανία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πιο αδύναμων χωρών της ευρωζώνης, ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την επέκταση του ταμείου διάσωσης .

Οι προοπτικές στην ευρωζώνη "έχουν βελτιωθεί σημαντικά," παρατηρεί ο Ρομπέϊ. "Οι αποφάσεις που ελήφθησαν το περασμένο έτος αποδίδουν καρπούς. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό."

12 Μαρτίου 2011

Οι ηγέτες της ευρωζώνης προσθέτουν περισσότερη “δύναμη πυρός” στο ταμείο διάσωσης και συμφωνούν να υιοθετήσουν το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που είχε τροφοδοτήσει διαμάχη κατά την προηγούμενη σύνοδο.

«Το πιο σημαντικό πράγμα σ΄ αυτή τη σύνοδο κορυφής ήταν ότι η Ευρώπη ανέπτυξε τα αναγκαία μέτρα για μια συστημική προσέγγιση», σημειώνει ο τότε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες. "Όλες οι χώρες, όπως η Πορτογαλία, έχουν αναλάβει το μερίδιό τους και τις δεσμεύσεις τους."

25 Μαρτίου 2011

Η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία, η οποία θα οδηγήσει τελικά σε ένα σχέδιο διάσωσης για τη χώρα, εμποδίζει τους Ευρωπαίους αξιωματούχουν να παρουσιάσουν ένα πακέτο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αγοράς. 

"Υιοθετήσαμε σήμερα μια συνολική δέσμη μέτρων που θα μας επιτρέψουν να μετατρέψουμε τη χρηματοπιστωτική κρίση σε πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη," αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε δήλωσή του.

24 Ιουνίου 2011

Οι ηγέτες της ΕΕ εγκρίνουν ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει νέα μέτρα λιτότητας.

Ο Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέει ότι υπάρχει " πραγματική θέληση των κρατών μελών να κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο”.

21 Ιουλίου 2011

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνούν με τη μείωση της επιβάρυνσης του χρέους στην Ελλάδα και παρέχουν νέες εξουσίες στο ταμείο διάσωσης EFSF.

"Έχουμε βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους “,δηλώνει ο Ρομπέϊ και προσθέτει: «Όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες λένε ότι θα κάνουν ό, τι απαιτείται για να σώσουν την ευρωζώνη, είναι πολύ απλό: το εννοούν».

23 Οκτωβρίου 2011

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσεγγίζουν τις συμφωνίες σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για το πώς θα χρησιμοποιήσουν το ταμείο διάσωσης για την πρόληψη της μετάδοσης της αγοράς ομολόγων, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που έχει έντονες διαφωνίες μεταξύ Σαρκοζί και του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Ρομπέϊ, ο οποίος είχε στο παρελθόν δεσμευθεί ότι η ΕΕ «θα οριστικοποιήσει τη συνολική στρατηγική για το ευρώ " λέει τώρα ότι αποφάσεις θα ληφθούν κατά την επόμενη σύνοδο κορυφής.

26 Οκτωβρίου 2011


Σε έναν μαραθώνιο 11 ωρών διαπραγματεύσεων , οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν σε συμφωνία για τη μείωση του χρέους στην Ελλάδα (ζητώντας από επενδυτές του ιδιωτικού τομέα να δεχτούν 50% των ζημιών σε ελληνικά ομόλογα), ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και την ενίσχυση του ταμείου διάσωσης της Ευρώπης.


"Η σύνοδος μας επέτρεψε να υιοθετήσουμε τα στοιχεία μιας συνολικής απάντησης, μιας αξιόπιστης απάντησης στην κρίση», διακηρύσσει ο Σαρκοζί. Η Μέρκελ είναι εξίσου θριαμβευτική. "Εμείς οι Ευρωπαίοι δείξαμε ότι είμαστε σε θέση να φθάσουμε στα σωστά συμπεράσματα», λέει. «Βρήκαμε συμφωνία για ένα πλήρες πακέτο."


9 Δεκεμβρίου 2011

Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ εγκρίνουν ένα "δημοσιονομικό σύμφωνο ” το οποίο περιλαμβάνει κυρώσεις για τα κράτη που υπερβαίνουν τους στόχους του ελλείμματος, με τη Βρετανία αρνείται να συμφωνήσει.

«Η σταθερότητα, η δημοσιονομική ένωση θα αναπτυχθεί βήμα-βήμα τα επόμενα χρόνια," λέει η Μέρκελ.

30 Ιανουαρίου 2012

Οι ευρωπαίοι ηγέτες να εγκρίνουν το μόνιμο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι υποδέχεται τη δημοσιονομική συμφωνία ως "το πρώτο βήμα προς μια δημοσιονομική ένωση», προσθέτοντας ότι «σίγουρα θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ."

2 Μαρτίου 2012

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπογράφουν το δημοσιονομικό σύμφωνο . 

«Νομίζω ότι γυρίσαμε τη σελίδα," υποστηρίζει ο Σαρκοζί. "Είμαστε στη μέση της εξόδου από την κρίση.

23 Μαίου 2012

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παροτρύνουν Ελλάδα να μείνει προσηλωμένη στην λιτότητα και να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ ο νέος Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Χολάντ, κάνει την πρώτη εμφάνισή του στις συνεδριάσεις και εκφράζει την υποστήριξή για τα ευρωομόλογα.

"Τίποτα δεν θα αποφασιστεί σήμερα», εξηγεί η Μέρκελ. "Είναι μια ανταλλαγή απόψεων."

Όπως σωστά επισημαίνει το Foreign Policy οι ηγέτες της Ευρώπης έχουν πει πολλές φορές ότι η έξοδος από τη κρίση είναι μαραθώνιος κι όχι …”κατοστάρι”.Αλλά ακόμη και οι μαραθώνιοι κάπου καταλήγουν.

Ίσως εκτός απ’ αυτούς της ανοησίας και της ανικανότητας.

http://www.onalert.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger