E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Χιλιάδες άνθρωποι μαγεύτηκαν από το «δαχτυλίδι της φωτιάς»

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μία δακτυλιοειδής έκλειψη παρατηρήθηκε κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού, από την Ασία μέχρι τις ακτές στα δυτικά των Η.Π.Α.. Η έκλειψη αυτή συμβαίνει όταν το φεγγάρι είναι στην πιο μακρινή απόσταση από τη Γη και δεν κρύβει εντελώς τον Ήλιο.


Η έκλειψη πέρασε σχεδόν ακριβώς πάνω από το Τόκιο, πριν «σαρώσει» τα νησιά Aleutian στην Αλάσκα, για να καταλήξει στα δυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρόμοια περιστατικά παρατηρήθηκαν επίσης στην Κίνα και την Ταϊβάν. 

Μία βροχή φωτός έπεσε πάνω από το Τόκιο την ώρα που ξεκινούσε η έκλειψη και οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν να είναι ορατό το φαινόμενο. Πολλά παιδιά βγήκαν στους δρόμους, για να απολαύσουν το θέαμα.
«Ήταν ένα πολύ μυστηριώδες θέαμα. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Kaori Sasaki, ένας άνθρωπος από το πλήθος που βρέθηκε στο κέντρο του Τόκιο.


Η ιαπωνική Panasonic μάλιστα έστειλε στην κορυφή του Φούτζι συνεργείο για να βιντεοσκοπήσει την έκλειψη, με εξοπλισμό ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι να βιντεοσκοπήσουμε το πιο όμορφο θέαμα του κόσμου, τη δακτυλιοειδή έκλειψη, από το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας».


zougla
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger