E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρώσοι: Πληρώνουν όσο - όσο για να τους... δείρουν (VIDEO)

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η αγγελία σαφής. «Δεν είσαι ό,τι κατέχεις. Το αυτοκίνητό σου, η δουλειά σου, ο τραπεζικός λογαριασμός σου. Αν θέλεις ν' αλλάξεις τη ζωή σου, ν' ανακαλύψεις τον μαχητή μέσα σου και να παλέψεις τον εσωτερικό σου εχθρό, έλα στο επόμενο μάθημα».

Το 2008 ο Ιγκόρ «Γκάρι» Λουνιάκοφ και ο Αντόν «Λεπίδα» Ρουντάκοφ αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους και να μυήσουν σε μια νέα φιλοσοφία κι όσους ένιωθαν εγκλωβισμένοι από τη δική τους καθημερινότητα. Ως άλλοι Τάιλερ Ντέρντεν αποφάσισαν να μεταφέρουν το Fight Club από το σινεμά στην πραγματικότητα. Ονόμασαν το... γυμναστήριό τους «οικογένεια Ronin».

Πελάτες τους; Υψηλά ιστάμενοι επιχειρηματίες διατεθειμένοι να πληρώσουν 900 δολάρια για να βιώσουν μια εβδομάδα πλήρους ταπείνωσης μπροστά σε αγνώστους και το σώμα τους γεμάτο μελανιές από το ξύλο.

Η φωτορεπόρτερ Μαρία Τουρτσένκοβα πέρασε μια εβδομάδα ανάμεσα σε ημίγυμνους άνδρες που πλακώνονταν ως ψυχοθεραπεία και καταγράφει τις εμπειρίες της στο περιοδικό Vice. «Στην αρχή οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα περνούσαν από ψυχολογικές δοκιμασίες. Αναγκάζονταν να εκμυστηρευτούν το χειρότερο πράγμα που έχουν κάνει στη ζωή τους ή κάτι που δεν έχουν πει σε κανένα κι έπρεπε να απαντήσουν σε όσες σχετικές ερωτήσεις τους γίνονταν. Μετά ακολουθούσαν οι σκληρές σωματικές δοκιμασίες. Αν κάποιος σταματούσε την άσκηση στη μέση, τον έδερναν και έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Οσοι δεν ήθελαν να συνεχίσουν κι έφευγαν από το γυμναστήριο, δεν τους επιτρεπόταν να επιστρέψουν. Αν παρόλα αυτά κάποιος ήθελε να ενταχθεί ξανά στο πρόγραμμα έπρεπε να υποστεί την απόλυτη εξαθλίωση που ήταν και το κεντρικό νόημα της προπόνησης.

Σε ένα σημείο του προγράμματος οι άνδρες κρατούσαν ξύλινα μαχαίρια και έπρεπε να τραυματίσουν τον αντίπαλό τους σαν να μάχονται για τη ζωή τους. Σκοπός του προγράμματος ήταν να αναγκάσει τα μέλη της ομάδας να αναπτύξουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Οι μαχητές έπρεπε πρώτα να ξεφτιλιστούν, να αντιμετωπίσουν τις ηθικές τους αδυναμίες, έτσι ώστε όταν ερχόταν η ώρα για τη σωματική δοκιμασία να νικήσουν τον εσωτερικό τους εχθρό και να πιστέψουν στον εαυτό τους».



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger