E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποντάρουν στο «βραχιόλι»-GPS

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013


Ανάσα στις φυλακές εκτιμούν οι αρμόδιοι ότι μπορεί να δώσει η ψήφιση του μέτρου που προωθείται για τον γεωεντοπισμό των υποδίκων και των κρατουμένων. 

Πρόκειται για το γνωστό «βραχιολάκι», που στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουμε δει μόνο σε ταινίες του κινηματογράφου.

Η θέσπιση του συγκεκριμένου μέτρου μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των φυλακών, καθώς υπό προϋποθέσεις είναι δυνατό να εφαρμοστεί σε όλες τις κατηγορίες των κρατουμένων, εκτός από όσους διώκονται για σεξουαλικά εγκλήματα ή έχουν στο ποινικό τους μητρώο καταδίκες για βαριά εγκλήματα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχει αυξηθεί σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους ο αριθμός των προφυλακισμένων κατά 400, φθάνοντας τα 4.400 άτομα. 

Το κόστος για το «βραχιολάκι», που υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάνει περίπου 1.500 ευρώ για κάθε κρατούμενο, θα πρέπει να το καλύπτουν οι κρατούμενοι. Εκτός αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις, οπότε το οικονομικό βάρος θα μετακυλίεται στο δημόσιο ταμείο, ώστε να μπορέσει το μέτρο αυτό να βοηθήσει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των φυλακών.

 Πηγή: Τα Νέα 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger