E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα τελευταία λόγια: Τι λένε οι θανατοποινίτες λίγο πριν την εκτέλεση

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013


Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει τα τελευταία λόγια διάσημων και τώρα μια ιστοσελίδα΄συγκεντρώνει τις τελευταίες κουβέντες θανατοποινών λίγο πριν εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο.

Στο Τέξας, από τότε που ισχύει η θανατική ποινή, τον Δεκέμβριο του 1982, καταγράφονται τα τελευταία λόγια θανατοποινιτών.

Οι φράσεις που ξεστομίζουν οι θανατοποινίτες δείχνουν την ανθρώπινη απόγνωση απέναντι στο επικείμενο τέλος. Πολλοί επιλέγουν τη τελευταία στιγμή της ζωής τους να τονίσουν την αθωότητά τους για άλλη τελευταία φορά.

«Θέλω να καταλάβετε ότι λέω την αλήθεια όταν λέω ότι δεν σκότωσα τα παιδιά σας «, είπε πριν τον οδηγήσουν στην ευθανασία το 1997 ο Ντέιβιντ Σπενς.

Άλλοι πάλι αποδεχόμενοι την ενοχή τους , θέλουν την ύστατη στιγμή να ζητήσουν συγγνώμη στα θύματα τους.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων», είπε ο Κορνήλιος Γκος, ο οποίος πραγματοποίησε διάρρηξη και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. «Δε μπορώ να πω κάτι άλλο που θα βοηθούσε απλά ελπίζω μέσω του Θεού να με συγχωρήσετε».

Αυτοί που δέχθηκαν την ενοχή τους

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν την πλήρη αποδοχή της τιμωρίας τους, όπως ο Τσαρλς Μπας, ο οποίος καταδικάστηκε για την δολοφονία ενός αστυνομικού και εκτελέστηκε το 1986 σε ηλικία 30 ετών.

«Το αξίζω. Λέω σε όλους αντίο», είπε.

Την ίδια αντίδραση είχε και ο Τζέιμς Κολμπερν ο οποίος το 2003, οδήγησε μια γυναίκα στο διαμέρισμά του, πήγε να τη βιάσει και όταν εκείνη αντιστάθηκε τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

«Τίποτε από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να είχε γίνει και τώρα πεθαίνω, δεν υπάρχει κάτι πια που να με ανησυχεί. Ξέρω πως ήταν λάθος. Δε φταίει κανείς άλλος παρά ο ίδιος μου ο εαυτός».

Παράλληλα, υπήρχαν και κάποιοι θανατοποινίτες που αναγνωρίζουν την ενοχή τους αλλά δε πιστεύουν ότι αξίζει να πληρώσουν το έγκλημά τους με την ίδια τους ζωή.

«Είμαι στη φυλακή για 8μισυ χρόνια. Νιώθω πως δεν είμαι πια απειλή για την κοινωνία. Νιώθω πως η τιμωρία τελειώνει αλλά αδικούνται με αυτόν τον τρόπο οι φίλοι μου», είπε ο Ρίκυ Λι Γκριν.

«Για 9 χρόνια σκεφτόμουν τη θανατική ποινή, το κατά πόσο είναι σωστό ή λάθος και δεν έχω καμία απάντηση. Αλλά δε πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερος ή πιο ασφαλής χωρίς εμένα», είπε με τη σειρά του ο Τζέφρει Ντάουτι.

Τέλος, κάποιοι δεν έχασαν το χιούμορ τους ούτε την τελευταία στιγμή της ζωής τους. Για παράδειγμα ο Τζεσε Χερνάντεζ ο οποίος επέλεξε να αποχαιρετίσει τον κόσμο, υμνώντας την ομάδα του.

«Go Cowboys!», είπε πριν εκτελεστεί τον Μάρτιο του 2012. Ο Χερνάντεζ καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή χτύπησε με φακό στο κεφάλι ένα 11μηνών αγοράκι και την αδερφή του, τα οποία υποτίθεται πως έπρεπε να τα προσέχει. Το αγοράκι δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

«Κύριε, τιμώντας έναν αληθινό Αμερικανό ήρωα, let’s roll,», είπε και ξεψύχησε ο Ντέιβιντ Ρέι Χάρις.



troktiko

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger