E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αίγυπτος: Σε εξέγερση καλεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Aυξάνονται οι νεκροί

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα για εξέγερση απευθύνει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, μετά από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 322, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτικός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καλεί σε εξέγερση «τον μεγάλο λαό της Αιγύπτου εναντίον εκείνων που προσπαθούν να τού κλέψουν την επανάστασή του με τα τανκς».
Ζητεί επίσης από «τη διεθνή κοινότητα, τις διεθνείς οργανώσεις και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να επέμβουν για να εμποδίσουν και άλλες σφαγές και την εμφάνιση μίας νέας Συρίας στον αραβικό κόσμο».
Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών στην ΑίγυπτοΚλιμακώνεται η ένταση στην Αίγυπτο. Νέες αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και υποστηρικτές του έκπτωτου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στο Κάiρο, κοντά στο κτίριο όπου κρατείται. Σύμφωνα με ιατρικές πήγες οι νεκροί ξεπερνούν τους 16 ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι μια ομάδα οπαδών του Μόρσι, που χαρακτηρίζονται τρομοκράτες, προσπάθησε να εισέλθει με τη βια στις εγκαταστάσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους ισλαμιστών οι οποίοι προσεύχονταν μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου κρατείται ο καθαιρεθείς πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι.
Από την πλευρά του, ο αιγυπτιακός στρατός υποστήριξε ότι «ομάδα τρομοκρατών» προσπάθησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε ένας στρατιωτικός και τραυματίστηκαν άλλοι 40.
Πολύνεκρες συγκρούσεις στρατού – διαδηλωτών στο ΚάιροΝέες αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι, στο Κάιρο, κοντά στο κτίριο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπου κρατείται ο έκπτωτος Πρόεδρος. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι νεκροί ξεπερνούν τους 42, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι μια ομάδα οπαδών του Μόρσι, που χαρακτηρίζονται τρομοκράτες, προσπάθησε να εισβάλλει βίαια στο κτίριο. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σταματήσουν το πλήθος.
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας υπό συγκεχυμένες συνθήκες. Άλλοι αυτόπτες δήλωσαν ότι ο στρατός πυροβόλησε στον αέρα, ενώ τα απευθείας πυρά προέρχονταν από άνδρες με πολιτικά.
«Είδα με τα ίδια μου τα μάτια να ανοίγουν πυρ εναντίον του κόσμου», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν στη συνέχεια πολλούς διαδηλωτές.
Στρατιωτική πηγή περιέγραψε τους επιτιθέμενους ως «ένοπλα στοιχεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας».
Στο ίδιο σημείο την Παρασκευή σκοτώθηκαν τέσσερις ισλαμιστές σε ανταλλαγές πυρών με τον στρατό.
«Στο δρόμο της Συρίας»
Εξάλλου, με δήλωσή της στην επίσημη σελίδα της στο facebook, η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατηγορεί τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σισί, ότι οδηγεί τη χώρα στο δρόμο της Συρίας.
Σχολιάζοντας τα πολύνεκρα επεισόδια έξω από το κτήριο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, η Αδελφότητα κάνει λόγο για ένα «φρικιαστικό έγκλημα».
Αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για μεταβατική κυβέρνηση το κόμμα αλ-Νουρ
Το σαλαφιστικό κόμμα αλ-Νουρ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό πρωθυπουργού και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τη «σφαγή» των ισλαμιστών διαδηλωτών μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο.
«Αποφασίσαμε να αποσυρθούμε αμέσως από τις διαπραγματεύσεις απαντώντας στη σφαγή μπροστά από την Ρεπουμπλικανική Φρουρά», έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάντερ Μπακάρ.
Το αλ-Νουρ είχε ήδη διατυπώσει την αντίθεσή του στον διορισμό του Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι στη θέση του πρωθυπουργού.
Οι σαλαφιστές θεωρούν ότι τα δύο αυτά πρόσωπα δεν συγκεντρώνουν τη συναίνεση και ζητούν την επιλογή ενός προσώπου περισσότερο αποδεκτού από την παράταξη των ισλαμιστών.

http://www.alexiptoto.com/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger