E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μητέρα κλέφτη έκαψε στον φούρνο πίνακες του Πικάσο!

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η είδηση της κλοπή επτά κορυφαίων έργων τέχνης από το μουσείο Κούνστχαλ του Ρότερνταμ τον Οκτώβριο του 2012 είχε προκαλέσει σάλο, όμως, η παράξενη εξέλιξη της υπόθεσης ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλώντας έκπληξη αλλά και θλίψη. Μπορεί οι ληστές αριστουργημάτων του Πικάσο, του Μονέ, του Ματίς, του Φρόιντ και άλλων σπουδαίων ζωγράφων, να συνελήφθησαν, ωστόσο η αστυνομία δεν κατόρθωσε ποτέ να εντοπίσει τους πίνακες.

Εχθές, όμως, η μητέρα ενός εκ των δραστών από τη Ρουμανία ομολόγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική τηλεοπτικό σταθμό ότι έκαψε στον φούρνο της κουζίνας της τους επτά πίνακες αξίας 50-100 εκατ. ευρώ για να απαλλάξει τον γιο της από ενοχοποιητικά στοιχεία.

Έργα, λοιπόν, που χρειάστηκαν μήνες για να δημιουργηθούν και επί χρόνια θαύμαζαν οι επισκέπτες του μουσείου, έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά. Οι ειδικοί που ανέλυσαν τις στάχτες εντόπισαν υπολείμματα από βερνίκι και καρφιά, αλλά και κασσίτερο και αναμένεται να δημοσιοποιήσουν το πόρισμα τους, την ερχόμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα η δίκη έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου, ωστόσο όποιο και να είναι η έκβασή της τα διαμάντια της τέχνης δεν πρόκειται να αναπληρωθούν ποτέ.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger