E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εκτέλεση διανοητικά καθυστερημένου θανατοποινίτη στις ΗΠΑ!

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013


Ο λόγος για τον Γουόρεν Χιλ που καταδικάστηκε σε θάνατο λόγο της δολοφονίας ενός συγκρατούμενου του το 1991 ενώ παράλληλα εκτελούσε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία της φίλης του. Να σημειωθεί ότι η εκτέλεση του έχει αναβληθεί τρείς φορές μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με γνωματεύσεις γιατρών, ο Χιλ πάσχει από διανοητική καθυστέρηση κάτι το οποίο δεν το είχαν αναγνωρίσει οι δικαστικές αρχές μέχρι και τώρα.

 Σε σχετική ανακοίνωση από την σωφρονιστική υπηρεσία της πολιτείας της Τζόρτζια των Η.Π.Α, αναφέρεται πως η εκτέλεση θα γίνει στην φυλακή Τζάκσον την Παρασκευή και ώρα 19:00 (τοπική ώρα Ελλάδας 02:00 και ημέρα Σάββατο) μετά την αναστολή που δόθηκε την Δευτέρα από τις δικαστικές αρχές της Τζόρτζια. Ο λόγος της αναβολής της Δευτέρας σύμφωνα με τον δικηγόρο του Χιλ, Μπράιαν Κάμερ δεν έχει να κάνει με την κατάσταση του πελάτη του αλλά με την προέλευση της χημικής ουσίας που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην διαδικασία.

Ο δικηγόρος βρίσκεται σε μια μόνιμη προσπάθεια ανατροπής του νόμου στο να μην αποκαλύπτουν την προέλευση της πεντοβαρβιτάλης, που είναι δυσεύρετη στις Η.Π.Α καθώς πολλές ευρωπαικές εταιρείες που την παρασκευάζουν δεν την προωθούν για χρήση εκτελέσεων.

Ο Κάμερ δήλωσε πως αν δεν υπάρχει πληροφόρηση της προέλευσης της ουσίας είναι πολύ πιθανόν να χορηγηθεί στον Χιλ κάποιο ληγμένο προϊόν που θα του προκαλέσει άσκοπο πόνο.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger