E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΚΙ ΟΜΩΣ! Σύμφωνα με τη Google η ΑΘΑΝΑΣΙΑ είναι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ και ΕΦΙΚΤΟΣ στόχος!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013


Η αθανασία μπορεί να είναι σήμερα ένα όνειρο, όμως, η τεράστια πρόοδος της τεχνολογίας την καθιστά έναν ολοένα και πιο ρεαλιστικό στόχο. Αυτό δήλωσε ο Ray Kurzweil, διευθυντής των μηχανικών της Google στο Global Future 2045 World Congress.


Το συγκεκριμένο συνέδριο διοργανώνεται από την 2045 Initiative, ένα project με ιδρυτή τον 32χρονο Ρώσο επιχειρηματία Dmitry Itskov. Πρωταρχικός στόχος του project είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών που θα επιτρέπουν στη συνείδηση ενός ατόμου να γίνει "uploaded" σε έναν μη βιολογικό "ξενιστή", ο οποίος τελικά θα δώσει στον άνθρωπο την ευκαιρία να ζήσει για πάντα.


"Το προσδόκιμο ζωής ήταν τα 20 έτη πριν από 1.000 χρόνια. Το διπλασιάσαμε σε 200 χρόνια και θα κινηθούμε με μεγαλύτερες ταχύτητες στα επόμενα 10 με 20 χρόνια από σήμερα. Κατά πάσα πιθανότητα σε λιγότερα από 15 χρόνια, θα φτάσουμε στο σημείο καμπής όπου θα προσθέτουμε στο προσδόκιμο ζωής περισσότερα χρόνια από αυτά που έχουν περάσει, λόγω της επιστημονικής προόδου", εξήγησε ο Kurzweil. "Κάποια στιγμή στα 10 με 20 χρόνια από σήμερα, θα υπάρξει μια τεράστια μεταμόρφωση της υγείας και της ιατρικής".


Εξάλλου, όπως σημείωσε, αντιμετωπίζοντας τη βιολογία με τη λογική του λογισμικού, και επαναπρογραμματίζοντας τα κύτταρα ώστε να γιατρεύουν τις ασθένειες, ο άνθρωπος έχει ήδη κάνει τεράστια πρόοδο στο μέτωπο της υγείας.
Για παράδειγμα, με τη χρήση "3D βιο-εκτυπωτών" (οι οποίοι μπορούν να εκτυπώσουν τη δομή ενός ανθρώπινου ιστού σε βιοδιασπώμενο υλικό) και βλαστοκυττάρων, οι ερευνητές μπορούν να αναπτύξουν πραγματικό ανθρώπινο ιστό.


"Υπάρχουν ήδη φανταστικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών, του καρκίνου και πολλών άλλων νευρολογικών ασθενειών, με βάση αυτή την ιδέα του επαναπρογραμματισμού του λογισμικού", είπε ο Kurzweil. "Αυτά είναι όλα παραδείγματα της αντιμετώπισης της βιολογίας ως λογισμικού. Αυτές οι τεχνολογίες θα είναι 1.000 φορές πιο ισχυρές έως τα τέλη της δεκαετίας, από ό,τι ήταν πριν από μία δεκαετία. Και ένα εκατομμύριο φορές πιο ισχυρές σε 20 χρόνια".


Πηγή money.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger