E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΤΟΥΡΚΙΑ: Συνέλαβαν και τον "άνθρωπο που στέκονταν"!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Όλη η Τουρκία μιλούσε για ώρες γι'αυτόν τον άνδρα. Ο Ετχέμ Γκιουντούζ είχε πάρει την τσάντα του και είχε ανέβει στην πλατεία Ταξίμ καθώς είχε βρει έναν έξυπνο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί στις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων που έθεσε η κυβέρνηση Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ.
Ο ίδιος στάθηκε μπροστά το Κέντρο πολιτισμού Ατατούρκ και κοιτώντας την τουρκική σημαία που κρέμεται στο κτίριο απλά στάθηκε.
« Ο άνθρωπος που στέκεται» έγινε μεγάλο γεγονός.

Η φωτογραφία άρχισε να αμεταδίσεται μέσω twitter και οι τούρκοι άρχισαν να σπεύδουν στην πλατεία Ταξίμ και στάθηκαν όρθιοι κι αυτή δίπλα του. Η παθητική αντίσταση των Τούρκων έγινε γεγονός.

Οι αστυνομικοί μόλις είδαν τον «άνθρωπο που στέκεται» τον πλησίασαν και έψαξαν την τσάντα του. Βρήκαν νερό και μπισκότα. Επειδή ο νόμος ορίζει πως απαγορεύεται η διαδήλωση άλλα όχι το να στέκεται κάποιος δεν μπόρεσαν να τον απομακρύνουν. Όμως αργα τη νύχτα δόθηκε η εντολή και οι τούρκοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ετχέμ!


#duranadam είναι ο τίτλος στο twitter που δεκάδες χιλιάδες τούρκοι ενημερώνουν για τον τρόπο αντίστασης.
Ο Ετχέμ Γκιουντούζ πάντως ζητούσε από τον κόσμο να μην σταθεί δίπλα του και μαζί με έναν φίλο του ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία, και υποστηρίζε πως θα στέκονταν έτσι για περίπου έναν μηνα... αν δεν τον είχαν εμποδίσει οι αστυνομικοί.. Αργότερα αφέθηκε ελέυθερος. Ο ίδιος δήλωσε "σταμάτησα τον τρόπο αντίδρασης μου καθώς η αστυνομία ετοιμάζονταν να επέμβει στον κόσμο".



ΠΗΓΗ: onAlert.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger