E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Aπίστευτο! Απελευθέρωναν φίδια στο Κιλκίς

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013


Πολλά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει ένα περιστατικό στο νομό Κιλκίς, όπου εντοπίσθηκαν δύο άτομα που στο όχημά τους είχαν κλουβιά με διάφορα ερπετά!

Συγκεκριμένα ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς δέχθηκε καταγγελία από πολίτη για κίνηση οχήματος σε αγροτική περιοχή του νομού, με τρόπο που γέννησε υποψίες. Ο θηροφύλακας όντως εντόπισε και σταμάτησε το αυτοκίνητο για έλεγχο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ενώ στο πορτ παγκάζ υπήρχαν φίδια μέσα σε ειδικές κλούβες.

Οι επιβαίνοντες στο όχημα ισχυρίστηκαν ότι έχουν άδεια από το Υπουργείο για απελευθέρωση φιδιών, την οποία και επέδειξαν στον αρμόδιο θηροφύλακα. Ο θηροφύλακας κράτησε τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του οχήματός τους και ενημέρωσε με έγγραφη αναφορά άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ).

Κατόπιν υπηρεσιακά η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ ενημέρωσε εγγράφως τη Δασική Υπηρεσία (Δασαρχείο Κιλκίς και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης), το ΥΠΕΚΑ (Δ/νση  Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας), την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την Αστυνομία.

Το περιστατικό όμως δημιουργεί έντονα ερωτηματικά καθώς το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ προφορικώς δηλώνει ότι ουδέποτε έχει δώσει τέτοια άδεια, αλλά  παρόλα τα δύο έγγραφα της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ (από τον Μάιο του 2013) ακόμα δεν έχει στείλει γραπτή απάντηση. Η Αστυνομία επίσης ενημέρωσε ότι ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος δεν αντιστοιχεί στον τύπου αυτοκίνητου που επέβαιναν τα δύο άτομα.

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες αρκετών κατοίκων της υπαίθρου για αυξημένα περιστατικά εμφάνισης φιδιών στις περιοχές τους.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη του, ενώ μετά τη γραπτή διαβεβαίωση του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την ύπαρξη ή όχι άδειας θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν και πολλές φορές κατά το παρελθόν υπήρξαν υποψίες για παρόμοιες συμπεριφορές αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν άτομα και συντάχθηκε έγγραφη αναφορά από αρμόδιο ανακριτικό υπάλληλο.

από το  ihunt.gr

Share this article :

1 σχόλιο:

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger