E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μάικλ Ντάγκλας: Το στοματικό σεξ μου προκάλεσε τον καρκίνο!

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Με την άνεση που του έδινε το γεγονός ότι ο Μάικλ Ντάγκλας διαγνώστηκε με την ασθένεια πριν από τρία χρόνια, αλλά τελικά μάλλον θεραπεύτηκε, ο δημοσιογράφος του βρετανικού «Γκάρντιαν» ρώτησε τον ηθοποιό αν μετανιώνει σήμερα για εκείνα τα χρόνια που, γεμάτα τσιγάρα και αλκοόλ, έφεραν στη ζωή του τον καρκίνο του λάρυγγα. 

«Οχι», απάντησε ο Ντάγκλας. «Γιατί, χωρίς να θέλω να γίνω πολύ αναλυτικός, αυτός ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου προκαλείται από τον HPV - τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων - ο οποίος προέρχεται από την αιδοιολειξία. Είναι ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλεί καρκίνο. Και αν το έχεις, η αιδοιολειξία είναι επίσης και η καλύτερη θεραπεία γι' αυτό».

Οσο άξια σχολιασμού και αν ακούγεται η θεωρία του, το σίγουρο είναι ότι ο 68χρονος Ντάγκλας ταλαιπωρήθηκε όχι μόνο από τη λεγόμενη «επάρατο» αλλά και από άστοχες ιατρικές εκτιμήσεις. Πέρασε μήνες ταλαιπωρούμενος από έντονους πόνους στη στοματική κοιλότητα, αφού αρκετοί ειδικοί δεν έβλεπαν καν τον όγκο που τον βασάνιζε και του χορηγούσαν αντιβιοτικά για λοίμωξη. Μέχρι που ο ηθοποιός επισκέφθηκε στο Μόντρεαλ έναν γιατρό, ο οποίος χρησιμοποιώντας το απλούστερο εργαλείο του ζήτησε από τον ασθενή να κάνει «αααα».

«Θα θυμάμαι πάντα την έκφραση του προσώπου του», σχολίαζε ο Ντάγκλας. «"Πρέπει να κάνουμε βιοψία", είπε. Υπήρχε ένας όγκος στο μέγεθος καρυδιού στη βάση της γλώσσας μου που κανείς άλλος δεν είχε εντοπίσει». Κάπως έτσι το 2010 διαγνώστηκε με καρκίνο τέταρτου σταδίου και ξεκίνησε μια εντατική περίοδο οκτώ εβδομάδων γεμάτη χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει σωλήνα σίτισης, με αποτέλεσμα να χάσει καμιά εικοσαριά κιλά, καταναλώνοντας μόνο υγρά.

Ο δε ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων είχε κι αυτός στο παρελθόν τις δικές του «περιπέτειες». Εχει αποδειχθεί ότι είναι υπεύθυνος για πρόκληση κονδυλωμάτων, καρκίνου της μήτρας, του πρωκτού, των φωνητικών χορδών, του λάρυγγα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αλλαγές στη σεξουαλική συμπεριφορά - η αύξηση στο στοματικό σεξ ειδικότερα - είναι και αυτές υπεύθυνες.

Σε κάποιες χώρες, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, το εμβόλιο διατίθεται δωρεάν σε συγκεκριμένες ηλικίες.

Ο «Γκάρντιαν», πάντως, ρώτησε για όλα αυτά και τον ξακουστό στο Λονδίνο χειρουργό Μαχίς Κουμάρ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι την τελευταία δεκαετία έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση της συγκεκριμένης μορφής της ασθένειας. «Εχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο υποτύπος 16 του HPV είναι παράγοντας πρόκλησης του στοματοφαρυγγικού καρκίνου», είπε ο Κουμάρ. Εξέφρασε όμως αμφιβολίες για το αν το πρόβλημα του ηθοποιού προκλήθηκε αποκλειστικά από τον HPV αλλά και έκπληξη για τον ισχυρισμό του ότι η αιδοιολειξία θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν θεραπεία. «Ισως πιστεύει ότι η μεγαλύτερη έκθεση στον ιό ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα», είπε. «Αλλά, ιατρικά μιλώντας, κάτι τέτοιο δεν βγάζει νόημα».

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger