E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μετατρέπουν τζαμιά, μαγαζιά και πανεπιστήμια σε νοσοκομεία! 1.700 έχουν συλληφθεί κατά τις συγκρούσεις στην Τουρκία – Απίστευτες εικόνες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

- «Δε φεύγουμε αν δεν πέσει η κυβέρνηση» το μήνυμα των διαδηλωτών
- Ηρεμία... ξημέρωσε στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τις άλλες 65 πόλεις της Τουρκίας 
- Βίαιες συγκρούσεις για τέταρτη νύχτα
- Διαδηλωτές προσπάθησαν να... εισβάλουν στο γραφείο του Ερντογαν με εκσκαφέα! 
- Έλληνες της Κωνσταντινούπολης καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση «έριξε» τις τηλεπικοινωνίες 
- Νέο ραντεβού στην πλατεία Ταξίμ σήμερα στις 17:00
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και VIDEO από τα επεισόδια 
Η Τουρκία «καίγεται» και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει, για πρώτη φορά στη 10ετή θητεία του, ανήμπορος να «σβήσει» τη φωτιά που έχει ανάψει. Η αφορμή ήταν η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρο στην πλατεία Ταξίμ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι θα χτίσει τζαμί, όχι εμπορικό κέντρο. Αλλά ο λαϊκός ξεσηκωμός ήταν γεγονός. 

Επτά μέρες διαδηλώσεων μετρά ήδη η Τουρκία. Τις τέσσερις από αυτές, η αστυνομία, που κατηγορείται πως χρησιμοποιεί υπέρμετρη βια, συγκρούστηκε άγρια με τους διαδηλωτές. Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Άδανα. Βία και επεισόδια σε 67 πόλεις της Τουρκίας. «Δε φεύγουμε αν δεν πέσει η κυβέρνηση» λένε οι διαδηλωτές. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει τη «ζημιά» διατάσσοντας σιωπητήριο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Έλληνες της Κωνσταντινούπολης μέσω της σελίδας τους στο Facebook καταγγέλλουν πως μετά τις συγκρούσεις τα ξημερώματα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, η κυβέρνηση έριξε για τέσσερις ώρες τις τηλεπικοινωνίες. 

Ήταν άλλη μια νύχτα άγριων συγκρούσεων. Το Sky News μεταδίδει ότι οι συλληφθέντες έχουν πια ξεπεράσει τους 1.700. 
Οι τραυματίες είναι κι αυτοί εκατοντάδες! 
Τα νοσοκομεία δε χωρούν άλλους τραυματίες. «Επιστρατεύονται» τζαμιά, πανεπιστήμια, καταστήματα. Όπου μπορεί το ιατρικό προσωπικό που μετέχει στις διαδηλώσεις, ανάμεσά τους ασκούμενοι γιατροί, να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, το κάνει.

Η νύχτα ήταν ξανά εφιαλτική. Συγκρούσεις σώμα με σώμα. Δακρυγόνα, χημικά, πετροπόλεμος. 
Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν με εκσκαφέα στο γραφείο του Ερντογάν στο προάστιο Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης. Ακολούθησε μάχη. Στήθηκαν οδοφράγματα σε λεωφόρο στην ακτή του Βοσπόρου.

Η αστυνομία έκανε επιδρομή σε εμπορικό κέντρο στην Άγκυρα, όπου είχαν βρει καταφύγιο διαδηλωτές, και προχώρησε σε εκατοντάδες συλλήψεις.


Στη Σμύρνη, διαδηλωτές πέταξαν βόμβες κατά των γραφείων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν μέρος του κτιρίου στις φλόγες. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η πυρκαγιά σβήστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η μέρα ξημέρωσε με ηρεμία και την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης να θυμίζει ξανά βομβαρδισμένο τοπίο. Διαδηλωτές, που δεν την εγκαταλείπουν ποτέ, κοιμούνται σε καρέκλες, στο δρόμο, σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα, όπου βρουν. Δε φεύγουν, περιμένουν να πάει η ώρα 17:00 το απόγευμα για να έρθουν κι άλλοι. Το ραντεβού ανανεώνεται καθημερινά. 






Η κυβέρνηση Ερντογάν βιώνει μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις των τελευταίων χρόνων. Μια κυβέρνηση που εξελέγη με μεγάλο ποσοστό βλέπει ακόμη και τους οπαδούς της να στρέφονται εναντίον της. Και αυτή την ώρα, επέλεξε ο Τούρκος πρωθυπουργός να φύγει ταξίδι σε Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία για τρεις μέρες. 


http://www.newsit.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger