E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου αρνούνται το πόρισμα που δείχνει φοροδιαφυγή 6,3 εκατ. ευρώ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013


Στη σκιά των διαπιστώσεων του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τις οποίες «ελέγχονται για απόκρυψη φορολογητέας ύλης, το διάστημα 1997-2011», έχουν κληθεί για να καταθέσουν, την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τη «λίστα Λαγκάρντ», οι τέσσερις στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που αποτελείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από εκατοντάδες σελίδες και αφορά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, και δόθηκε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να το μελετήσουν.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχονται για φοροδιαφυγή, που φθάνει συνολικά στα 6.300.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

Ο Ανδρέας Ρωσσώνης ελέγχεται για το ποσό του 1.457.000 ευρώ.

Ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό του 1.666.000 ευρώ.

Η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.000 ευρώ.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.000 ευρώ.

Πάντως, και οι τέσσερις έστειλαν δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΣΔΟΕ, διότι -όπως υποστηρίζουν- δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους. Σημειώνεται ότι από το ΣΔΟΕ τούς είχε δοθεί αρχικά προθεσμία 10 ημερών και ζήτησαν να παραταθεί για άλλους δύο μήνες.

Στη δήλωση - διαμαρτυρία, την οποία υπογράφουν και οι τέσσερις, αναφέρουν: 
`1
«Επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας. Παρά τον νόμο δεν μας δώσατε επαρκή προθεσμία απάντησης. Αναγκαστήκαμε έτσι, εκ των ενόντων, στην ανάδειξη από μνήμης στοιχείων εκτεινομένων σε βάθος πολλών ετών. Κατά τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού διατηρούμε το δικαίωμα να επανέλθουμε. Συμπερασματικά, αρνούμαστε κάθε πορισματική απόληξή σας, υπό την ειδικότερη δήλωση ότι οι λογαριασμοί μας έχουν τηρηθεί κατά την λογιστική τάξη που εκάστοτε ίσχυε, κατά νόμον, στη διαδρομή των εδώ κρισίμων ετών».

http://www.newsit.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger