E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Yπέροχο: Στη Θεσσαλονίκη έβαλαν τον Λευκό Πύργο μέσα σε μια γιγαντιαία φωτεινή «κορνίζα»

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013



Η Θεσσαλονίκη, πρωτοπόρος στις παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, από χθες έχει μια νέα οπτική γωνία: Χάρη στην φωτιστική τεχνολογία των LED δημιούργησε ένα είδος «κορνίζας» για τον Λευκό Πύργο, η οποία φέρει και τις διαστάσεις του.

Η παρέμβαση έγινε στον ήπιας κυκλοφορίας δρόμο Φιλικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του Made in Thessaloniki#2, δράσης του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» της Parallaxi, σε συνεργασία με τους Beforelight. Σημειώνουμε ότι η συνεργασία αυτών των δύο οδηγήσει τον Ιούνιο του 2010 στην απίστευτη εγκατάσταση με τα φωτιστικά της οδού Ερνέστου Εμπράρ στα Άνω Λαδάδικα, με την παρέμβαση ''το Φωτιστικό σου Αλλιώς''.

Σύμφωνα με το parallaximag, oι Beforelight αυτό το Σαββατοκύριακο πήραν χάρακα και μολύβι, μέτρησαν τις διαστάσεις του Λευκού Πύργου και δημιούργησαν μια φωτιστική εγκατάσταση στη Φιλικής Εταιρείας, την οδό που «καδράρει» τον Λευκό Πύργο. «Χρησιμοποιώντας την τέχνη της ψευδαίσθησης στην οπτική αντίληψη, σε συνδυασμό με τη φωτιστική τεχνολογία των LED, η ομάδα τοποθετεί τρισδιάστατα στο χώρο τις διαστάσεις του μνημείου ως φωτεινές γραμμές και αριθμούς. Η ανάγνωσή τους είναι δυνατή από ένα και μοναδικό σημείο θέασης στο δρόμο, το οποίο σηματοδοτείται και καλεί τον επισκέπτη να σταθεί εκεί. Η γειτονιά, μετά τη φωτιστική παρέμβαση, κοιτάζει το μνημείο κάτω από το νυχτερινό ουρανό  αλλιώς!» Η εγκατάσταση θα παραμείνει στην Φιλική Εταιρείας για τους επόμενους έξι μήνες.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger