E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σελήνιο κατά του καρκίνου!

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013



Αν θέλετε να προστατευτείτε από τον καρκίνο αρχίστε να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν σελήνιο.

Tο σελήνιο διαταράσσει πρόωρα τη διαδικασία της καρκινογένεσης, βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού όγκων, αναστέλλει τις μεταλλάξεις του DNA και λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό. Επίσης προωθεί την σωστή λειτουργία του θυρεοειδή, πολύ σημαντικό κυρίως για τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη.

Σύμφωνα με τον φυσίατρο Peter Glidden η ημερήσια δόση 200 μgr σεληνίου έχει αποτελεσματική προστασία εναντίον του καρκίνου. Πολλές μελέτες με πρόσληψη συμπληρώματος 200 μgr σεληνομεθειονίνης καθημερινά για πολλά χρόνια έναντι εικονικού φάρμακου, έχουν δείξει ότι η εμφάνιση καρκίνου του μαστού μειώθηκε κατά 82% με την ημερήσια πρόσληψη μόλις 200 μgr σεληνίου. Με την ίδια δοσολογία η εμφάνιση του καρκίνου παχέος εντέρου και ορθού μειώθηκε κατά 54% και του καρκίνου του πνεύμονα που η έρευνα περιλάμβανε καπνιστές, μειώθηκε κατά 39%.

Καλές πηγές σεληνίου είναι τα βιολογικά προϊόντα με συστατικά φυτικής προέλευσης όπως φύτρο σιταριού, βρώμη, ηλιόσποροι και μανιτάρια. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι φτωχά σε σελήνιο. Τα αυγά και τα πουλερικά είναι επίσης καλές πηγές σεληνίου. Από θαλασσινά πλούσια σε σελήνιο είναι ο τόνος, ο σολομός, οι γαρίδες και η ιππόγλωσσα.

Εξαιρετική πηγή σεληνίου αποτελούν τα καρύδια (ή φυστίκια) Βραζιλίας. Τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν επίσης υγιεινά λίπη και επαρκή βιταμίνη Ε, τα οποία βοηθούν στη βέλτιστη λειτουργία του σεληνίου. Ακόμη περιέχουν και μαγνήσιο το οποίο εμπλέκεται σε 300 μεταβολικές διεργασίες. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση (ΣΗΔ) για το σελήνιο είναι 50 μgr. Μόνο ένα καρύδι Βραζιλίας παρέχει στον οργανισμό περισσότερο από την ΣΗΔ. Η ΣΗΔ όμως δεν είναι αρκετή για την πρόληψη του καρκίνου, απαιτείται πρόσληψη 300 μgr σεληνίου την ημέρα. Πάνω από αυτό το όριο το σελήνιο μπορεί να γίνει τοξικό.

Εκτός από την διατήρηση επαρκών επίπεδων του σεληνίου πρέπει να διασφαλίσετε και τα επίπεδα του ψευδαργύρου υψηλά, γιατί και τα δύο μαζί προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας κατά του καρκίνου.
alttherapy.blogspot.grproionta-tis-fisis.blogspot.com



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger