E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι απίστευτες περιουσίες των Ελλήνων του εξωτερικού!

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013


Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στην Αυστραλία, μια χώρα που πολλοί Έλληνες μετανάστευσαν τις προηγούμενες δεκαετίες, με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής 

Τα χρόνια από την εποχή των μεταναστών - εργατών έχουν περάσει, ωστόσο το ελληνικό στοιχείο παραμένει ισχυρό στην περιοχή και μάλιστα Ελληνες ομογενείς τα έχουν καταφέρει πάρα πολύ καλά αφού τα ονόματα τους φιγουράρουν στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας.

Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες της Αυστραλίας;
Ο πιο πλούσιος Έλληνας της Αυστραλίας, είναι ο πρώην «ισχυρός άνδρας» της Παναχαϊκής, ο Κώστας Μακρής του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 900 εκατ. δολάρια, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο μοναδικός ομογενής δισεκατομμυριούχος. Ο Κώστας Μακρής και ο γιός του Ρος είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νότιο Αυστραλία και όχι μόνο. Πρόσφατα ο κ. Μακρής αγόρασε και το Marina Mirage στο Gold Coast του Κουίνσλαντ.Ο κ. Μακρής, μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963. Δούλευε αρχικά στα χυτήρια και αργότερα αγόρασε μια αλυσίδα μαγαζιών Fast Food, μεταπηδώντας στη συνέχεια στον κλάδο των ακινήτων. Το πρώτο εμπορικό κέντρο το αγόρασε με τις εισπράξεις από την πώληση των μαγαζιών Fast Food στη δεκαετία του 1980. Σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα, το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ έχει και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπου συχνά χαίρεται τη θάλασσα με το πανάκριβο γιοτ του, Ouzo Palace.
Στη δεύτερη θέση, από ελληνικής πλευράς, βρίσκεται ο Κέρι Χαρμάνης με 590 εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Χαρμάνης έχει μια συμβουλή για όλους που θέλουν να πετύχουν. «Να αφιερώνουν, τουλάχιστον, δέκα λεπτά κάθε μέρα για ήσυχο προσωπικό διαλογισμό».
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Θόδωρος Καρύδης, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 490 εκατομμύρια δολάρια που διαθέτει καταστήματα λιανικής πώλησης ποτών. Η αύξηση οφείλεται κυρίως από τις επενδύσεις στα ακίνητα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ακολουθούν οι επιχειρήσεις της οικογένειας Σταμούλη που ίδρυσε ο Σπύρος Σταμούλης, με επικεφαλής τώρα τον γιο του. Η περιουσία ανέρχεται στα 480 εκατομμύρια δολάρια.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Νικ Πολίτης με 360 εκατομμύρια δολάρια.
Στην έκτη θέση των ομογενών κροίσων είναι ο Γιώργος Κούκης με περιουσία 320 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Κούκης, που γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία, ενώ σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό "Bilanz", είναι και ο πέμπτος πλουσιότερος Ελληνας της Ελβετίας.
Στην έβδομη θέση είναι ο, γεννημένος στην Κεφαλονιά, ταξιδιωτικός πράκτορας της Μελβούρνης Σπύρος Αλυσανδράτος με 285 εκατομμύρια δολάρια

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger