E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

'Εκθεση - κόλαφος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013



Κλιμάκωση των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα διαπιστώνει η Διεθνής Αμνηστία ενώ όπως αναφέρει τα κρούσματα αστυνομικής βίας δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Για απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης προσφύγων έκαναν λόγο εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, με αφορμή την παγκόσμια δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης 2013 της οργάνωσης. 

Οι εκπρόσωποι μίλησαν επίσης για υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές αρχές, αλλά και εμπόδια που συναντούν οι πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα αστυνομικής βίας στην Ελλάδα, υποστήριξαν πως δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά πως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διαπράχθηκαν από μέλη των σωμάτων ασφαλείας, συναντούν την «ανικανότητα ή την απροθυμία της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών να οδηγήσουν τους υπεύθυνους σε λογοδοσία».

Εξάλλου, από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, στηλιτεύτηκε η «μη πρόσβαση των ανθρώπων σε βοήθεια, καθώς και η εξευτελιστική μεταχείρισή τους στα κέντρα κράτησης». 

Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση, τα περισσότερα από τα μισά εκ των 87 καταγεγραμμένων περιστατικών ήταν συνδεδεμένα με εξτρεμιστικές ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες είχαν ενεργήσει οργανωμένα και προσχεδιασμένα. Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει τις άθλιες συνθήκες κράτησης και τον βασανισμό κρατούμενων μεταναστών, τη δράση της Χρυσής Αυγής, την άσκηση βίας εκ μέρους της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, καθώς και τον αποκλεισμό παιδιών Ρομά από την εκπαίδευση.

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα θύματα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, θύμα αστυνομικής βίας, σημείωσε πως κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να στερείται τα δικαιώματά του.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger