E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποιοι (και γιατί) δεν πρέπει να σουβλίσουν οβελία το Πάσχα

Σάββατο 4 Μαΐου 2013


Εξαρτάται από το ποιος είναι και τι τον αγγίζει


Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να αποτρέψει κάποιον την ημέρα του Πάσχα από το διατροφικό φλερτ με τον οβελία, τη γαρδούμπα και το κοκορέτσι; Εξαρτάται από το ποιος είναι και τι τον αγγίζει. 

Δες παρακάτω ποιοι έχουν σοβαρό λόγο να αποφύγουν την κατανάλωση των κλασικών πασχαλινών εδεσμάτων και γιατί:

Οι μανιώδεις της δίαιτας: Γιατί το αρνάκι είναι πολύ πλούσιο σε θερμίδες, λίπος και χοληστερίνη. Όπως αναφέρει το Κέντρο Προστασίας του Καταναλωτή, 300 γραμμάρια αρνιού περιέχουν 1.230 θερμίδες και 330 mgr χοληστερίνης.

Οι άντρες που ενδιαφέρονται για τη γονιμότητά τους: Γιατί σύμφωνα με μια έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard, οι άντρες που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε κεκορεσμένα λίπη αντιμετωπίζουν μειωμένη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, καθώς και προβλήματα υπογονιμότητας.

Οι ακτιβιστές: Γιατί ο ΟΗΕ προτρέπει σε παγκόσμιο κίνημα διατροφής χωρίς ζωικά προϊόντα, απαραίτητο για να σωθεί ο πλανήτης από τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών UNEP, η βιομάζα και τα χωράφια που προορίζονται μόνο για κτηνοτροφία προκαλούν τόση ζημιά όση και η καύση ορυκτών καυσίμων.

Οι ηλικιωμένοι που νήστεψαν: Γιατί, όπως εξηγούν οι ειδικοί, η απότομη μετάβαση από τη νηστεία στη βαριά κρεοφαγία μπορεί να προκαλέσει σοκ στο πεπτικό σύστημα, δυσπεψία ή, στη χειρότερη περίπτωση, να οδηγήσει σε γαστρεντερίτιδες. Επίσης το πολύ λίπος και το αλάτι του αρνίσιου κρέατος και των εντοσθίων ενδέχεται να επιβαρύνουν την καρδιακή λειτουργία, να αυξήσουν το ουρικό οξύ στο αίμα και γενικά να επηρεάσουν την οργανική κατάσταση των ευάλωτων ατόμων.

Τα υπέρβαρα παιδιά: Γιατί έχει αποδειχτεί ότι η απότομη κατανάλωση κρέατος συνεπάγεται άμεση αύξηση των λιπιδίων στο αίμα, δηλαδή αύξηση της χοληστερίνης από την οποία υποφέρουν πολλά παχύσαρκα παιδιά σήμερα.

Οι οικολόγοι: Γιατί το ψήσιμο στα κάρβουνα παράγει μεγάλες ποσότητες διοξειδίου και μονοξειδίου του άνθρακα επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα.

Οι ηθικολόγοι: Γιατί το αρνί είναι ένα φιλήσυχο και φυτοφάγο ζώο, που συνυπάρχει με τον άνθρωπο χιλιάδες χρόνια. Μας δίνει το γάλα του για να φτιάχνουμε γαλακτοκομικά προϊόντα και το μαλλί του για διάφορες χρήσεις. Γιατί λοιπόν να το τρώμε;

Οι φυτοφάγοι: Γιατί τα αρνάκια είναι φίλοι τους – και τους φίλους δεν τους τρώμε, όπως είπε και ο Μπέρναρντ Σο

Share this article :

1 σχόλιο:

  1. ΘEΪΚΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ...

    Θυμωμένος Θεός: «...Εάν δεν υπακούσης εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, διά να προσέχης να εκτελής πάσας τας εντολάς αυτού και τα διατάγματα αυτού, τα οποία εγώ προστάζω εις σε σήμερον, πάσαι αι κατάραι αύται θέλουσιν ελθεί επί σε και θέλουσι σε ευρεί.

    Κατηραμένος θέλεις είσθαι εν τη πόλει, και κατηραμένος θέλεις είσθαι εν τω αγρώ.
    Κατηραμένον το καλάθιόν σου και η σκάφη σου.
    Κατηραμένος ο καρπός της κοιλίας σου και τα γεννήματα της γης σου, αι αγέλαι των βοών σου και τα ποίμνια των προβάτων σου.
    Κατηραμένος θέλεις είσθαι όταν εισέρχησαι, και κατηραμένος θέλεις είσθαι όταν εξέρχησαι.

    Ο Κύριος θέλει εξαποστείλει επί σε την κατάραν, την θλίψιν και την φθοράν, εις πάντα όσα επιβάλης την χείρα σου διά να πράξης, εωσού εξολοθρευθής και εωσού αφανισθής ταχέως, διά την πονηρίαν των έργων σου, διότι εγκατέλειπες εμέ.
    Ο Κύριος θέλει προσκολλήσει εις σε το θανατικόν, εωσού σε εξολοθρεύση από της γης, όπου υπάγεις να κληρονομήσης αυτήν.
    Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με μαρασμόν και με πυρετόν και με ρίγος και με φλόγωσιν και με μάχαιραν και με ανεμοφθορίαν και με ερυσίβην και θέλουσι σε καταδιώκει εωσού αφανισθής. Και ο ουρανός σου ο υπεράνω της κεφαλής σου θέλει είσθαι χαλκός, και η γη η υποκάτω σου σίδηρος.
    Ο Κύριος θέλει δώσει την βροχήν της γης σου κονιορτόν και χώμα, εκ του ουρανού θέλει καταβαίνει επί σε, εωσού εξολοθρευθής.
    Ο Κύριος θέλει σε κάμει να συντριφθής έμπροσθεν των εχθρών σου, από μιας οδού θέλεις εξέλθει επ’ αυτούς, και από επτά οδών θέλεις φύγει από προσώπου αυτών και θέλεις διασκορπισθή εις πάντα τα βασίλεια της γης. Και το πτώμα σου θέλει είσθαι τροφή εις πάντα τα όρνεα του ουρανού και εις τα θηρία της γης, και δεν θέλει είσθαι ο αποδιώκων.
    Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με την αιγυπτιακήν πληγήν και με αιμορροΐδας και με ψώραν και με ξυσμόν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής.
    Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με αφροσύνην και με τύφλωσιν και με έκστασιν καρδίας, και θέλεις ψηλαφά εν τω μέσω της ημέρας, ως ο τυφλός ψηλαφά εν τω σκότει, και δεν θέλεις ευοδούσθαι εις τας οδούς σου και θέλεις είσθαι μόνον καταδυναστευόμενος και διαρπαζόμενος πάσας τας ημέρας, και δεν θέλει είσθαι ο σώζων.

    Θέλεις αρραβωνισθή γυναίκα, και άλλος ανήρ θέλει κοιμηθή μετ’ αυτής, οικίαν θέλεις οικοδομήσει, και δεν θέλεις κατοικήσει εν αυτή, αμπελώνα θέλεις φυτεύσει, και δεν θέλεις τρυγήσει αυτόν.
    Ο βους σου θέλει είσθαι εσφαγμένος ενώπιόν σου, και δεν θέλεις φάγει εξ αυτού, ο όνος σου θέλει αρπαχθή απ’ έμπροσθέν σου και δεν θέλει αποδοθή εις σέ, τα πρόβατά σου θέλουσι παραδοθή εις τους εχθρούς σου, και δεν θέλει είσθαι εις σε ο σώζων.
    Οι υιοί σου και αι θυγατέρες σου θέλουσι παραδοθή εις άλλον λαόν, και οι οφθαλμοί σου θέλουσι βλέπει και μαραίνεσθαι δι’ αυτούς όλην την ημέραν και δεν θέλει είσθαι δύναμις εν τη χειρί σου.
    Τον καρπόν της γης σου και πάντας τους κόπους σου θέλει φάγει έθνος το οποίον δεν γνωρίζεις, και θέλεις είσθαι μόνον καταδυναστευόμενος και καταπατούμενος πάσας τας ημέρας. Και θέλεις γείνει παράφρων διά τα θεάματα των οφθαλμών σου, τα οποία θέλεις ιδεί.

    Ο Κύριος θέλει σε πατάξει εις τα γόνατα και εις τα σκέλη με πληγήν κακήν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής από του ίχνους των ποδών σου έως της κορυφής σου...».
    Παλαιά Διαθήκη (Δευτερονόμιο 28:15-35)

    Κατά τ' άλλα...
    «Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger