E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Βαρυποινίτες με... facebook και skype! (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013


Αν και βαρυποινίτες, δεν έχουν αποχωρηστεί τα social media τους. Ο λόγος, για τον Αλκέτ Ριζάι και άλλους βαρυποινίτες, οι οποίοι, μάλλον γράφουν ανενόχλητοι στο Facebook, μιλούν στα chat rooms και προχωρούν σε ηλεκτρονικές "συνδιασκέψεις", μέσα από τα κελιά τους, σχεδιάζοντας αποδράσεις αλλά και επιθέσεις.

Όπως μεταδίδει το "real.gr", περίπου 6.000 υπολογίζονται οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές, που έχουν κινητά και άλλα μέσα επικοινωνίας, στήνοντας πολλές φορές μια "γέφυρα" εγκλήματος με τον έξω κόσμο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά, εκτός των άλλων, την εγκατάσταση ειδικού συστήματος με αισθητήρες, που εφαρμόζεται στις βρετανικές φυλακές, το οποίο μάλιστα κόβει και αποδείξεις, κάθε φορά που οι κρατούμενοι χρησιμοποιούν τα κινητά τους (κλήση, μήνυμα κτλ.). 
Συν τοις άλλοις, αποκαλύπτεται και ένα γεγονός, που με όσα συμβαίνουν, δύσκολα χαρακτηρίζεται σύμπτωση. Την τελευταία τετραετία, είχαν δοθεί στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους 23 ειδικές φορητές συσκευές για να εντοπίζουν κινητά τηλέφωνα και ύποπτες επικοινωνίες κρατουμένων. Η μόνη φυλακή που δεν είχε πάρει τέτοιου είδους συσκευή ελέγχου ήταν οι φυλακές Τρικάλων, όπου σε διάστημα λίγων ημερών, έγιναν η απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού και η μαζική φυγή 11 αλβανών κρατουμένων.
Την τελευταία επταετία, με αφορμή τις δύο αποδράσεις με ελικόπτερο των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου αλλά και πρόσφατες έρευνες για εγκληματικές δραστηριότητες που εκπορεύονται από φυλακισμένους "νονούς της νύχτας", η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει επιτακτικά από το υπουργείο Δικαιοσύνης «να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα χρήσης κινητών μέσα στις φυλακές".
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., "υπολογίζουμε ότι σε φυλακές όπως αυτές του Κορυδαλλού, των Τρικάλων και αλλού το ποσοστό χρήσης κινητών από κρατουμένους προσεγγίζει το 60%. Αν υπολογίσει κανείς ότι στις ελληνικές φυλακές κρατούνται περίπου 13.000 άτομα, ο αριθμός των κατόχων κινητών ίσως υπερβαίνει τις 6.000. Μιλάμε για την απόλυτη ασυδοσία. Πολλοί έχουν εφεδρικά κινητά και ειδικές καβάτζες συσκευών.
Δεν είναι όμως μόνο οι συνομιλίες ή η αποστολή μηνυμάτων. Σχεδόν όλοι έχουν πλέον κινητά τελευταίας τεχνολογίας, πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις, μπαίνουν στο Internet, χρησιμοποιούν chat rooms, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμη και την υπηρεσία "συνδιασκέψεων" του Skype. Τις προάλλες είχαμε δει στο Facebook σελίδα νεαρού αλβανού κρατουμένου (για διακίνηση ναρκωτικών) στον Κορυδαλλό όπου έχει αναρτήσει φωτογραφίες μέσω κινητού από το κελί του και από το προαύλιο των φυλακών. Σαν να είναι διακοπές! Εντυπωσιασμένοι βλέπουμε στο Facebook να υπάρχει σελίδα του αλβανού βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι όπου φαίνεται να αναρτά φωτογραφίες από το κινητό του και όπου υπάρχουν καταχωρίσεις από την πρόσφατη απόπειρα απόδρασής του από τις φυλακές Μαλανδρίνου. Παράλληλα υπάρχουν φωτογραφίες του με άλλους συνεργούς του αλλά και από τις απόπειρες απόδρασης των Παναγιώτη Βλαστού και Βασίλη Παλαιοκώστα με σχετικά υβριστικά συνθήματα για την ΕΛ.ΑΣ.".



http://www.thestival.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger