E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποιά ζώδια συγχωρούν πιο εύκολα;

Σάββατο 27 Απριλίου 2013


Το πώς θα συγχωρήσει και θα κινηθεί το κάθε ζώδιο είναι και αυτό μια εξελικτική διαδικασία την οποία χρειάζεται να την κάνει ο καθένας...


Kατά πόσο μπορεί να ζητήσει συγνώμη το κάθε ζώδιο και να συγχωρήσει την προδοσία και την απιστία; 
Από την στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος ξεκινάει έναν μεγάλο αγώνα να βρει τον Θεό μέσα του είτε ασυνείδητα είτε συνειδητά. Η καρδιά που είναι το πιο σημαντικό ενεργειακό κέντρο για να κάνεις την σύνδεση πολλές φορές κλείνει και δεν μπορεί να ανοίξει γιατί το μυαλό πυροδοτεί με συνεχόμενες σκέψεις όλων των ειδών και για αυτό ο άνθρωπος απομακρύνεται από την αληθινή του φύση. Ένας δύσκολος δρόμος για να φτάσεις στην καρδιά και είναι δύσκολος γιατί χρειάζεται το ίδιο το άτομο να κάνει αγώνα μέσα του ώστε να κατορθώσει να φτάσει στην λυτρωτική συγχώρεση και να μην είναι φυλακισμένο από το παρελθόν, από παλιές αδικίες και παράπονα που δεν του επιτρέπουν να προχωρήσει σε καινούργια πράγματα στην ζωή του.
Το πώς θα συγχωρήσει και θα κινηθεί το κάθε ζώδιο είναι και αυτό μια εξελικτική διαδικασία την οποία χρειάζεται να την κάνει ο καθένας και κυρίως αυτές τις Άγιες ημέρες που επακολουθούν μέχρι και το Πάσχα. Ο Χριστός που σταυρώνεται αντιπροσωπεύει την δική μας την ψυχή που σταυρωνόμαστε κάθε ημέρα από την ζωή και τους ανθρώπους. Χρειάζεται να θυμάστε ότι όσοι δεν συγχωρούν είναι αυτοί που είναι λιγότερο ικανοί να αλλάξουν τις συνθήκες της ζωής τους.
Ο Δρόμος της καρδιάς είναι το στοιχείο του Θεού που έχουμε εντός μας.
Κριός
Επειδή έχει στο βάθος καθαρή καρδιά, όταν βλέπει ότι έχει άδικο είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο μπορεί και άκομψα να ζητήσει συγνώμη. Τώρα ο ίδιος αφού φωνάξει, βρίσει ή διεκδικήσει το δίκιο του περνώντας ο καιρός δεν του μένει καμία κακία μέσα του και προσπαθώντας να φέρει ισορροπίες τελικά μπορεί και ο ίδιος να συγχωρήσει. Γενικά επειδή κυνηγάτε την αλήθεια και η τάση σας είναι να τα βγάζετε όλα στην φόρα χωρίς να σκέπτεστε τις συνέπειες είναι εύκολο να παραδεχτείτε τυχόν λάθη ή παραλείψεις από την δική σας την πλευρά και αυτό ελαφραίνει κάπως το βαρύ φορτίο που μερικές φορές κουβαλάτε.
Ταύρος
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ζώδιο που οτιδήποτε κάνει αργεί να το εκδηλώσει. Δηλαδή αν έχει αδικηθεί θα αργήσει να το ξεχάσει και μερικές φορές σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να το κρατήσει για πολύ μεγάλο διάστημα. Τώρα το να ζητήσει συγνώμη και εδώ δυσκολεύεται επειδή προσπαθεί όλα τα χρόνια του να ζει κάτω από συνθήκες και κανόνες που να μην ενοχλεί τους άλλους του φαίνεται πολύ ακραίο να έχει βλάψει κάποιον και δεν το αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί πιστεύει ότι έδρασε κάτω από σωστή κρίση. Θα το φιλτράρει πολύ καιρό μέσα του και τελικά θα συγχωρήσει μόνο αν αποφασίσει συνειδητά να ασχοληθεί με το να εξελιχτεί σαν άτομο.
Δίδυμοι
Εδώ έχουμε μια ιδιαίτερη μορφή ατόμων που επειδή είναι πολύ δραστήριοι και διπλωμάτες μπορεί να ζητήσουν συγνώμη επιφανειακά γιατί δεν τους είναι και πολύ δύσκολο αλλά τελικά μέσα τους χρειάζεται να κάνουν πολύ μεγάλη δουλειά ώστε να αντιληφτούν βιωματικά που ακριβώς έχει γίνει λάθος και που όχι. Για αυτό όταν έρθει η ώρα να συγχωρήσουν μπορεί να είναι περισσότερο αυστηροί με τους γύρω τους και επειδή χωρίς να το θέλουν μνησικακούν βαθιά σκεπτόμενοι συνέχεια και επαναλαμβάνοντας πράγματα τα οποία τα αναμασούν πολλές φορές και τελικά πληγώνουν τον εαυτό τους είναι αργή η συγχώρεση και του εαυτούς τους και των άλλων. Αλλά όταν έρθει είναι λυτρωτική.
Καρκίνος
Παρόλο που εξωτερικά δείχνουν μόνιμα ευαίσθητοι και πληγωμένοι από τις συμπεριφορές των γύρω τους όταν έρθει η ώρα που θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη επειδή έχουν εμπειρία της ανθρώπινης ψυχής θα το κάνουν με μεγάλη συντριβή και κατάνυξη. Από την άλλη όταν χρειάζεται να συγχωρήσουν επειδή γενικά είναι άτομα που όταν κατά την γνώμη τους πιστεύουν ότι έχουν αδικηθεί θα το σκεφτούν πάρα πολύ για να φτάσουν τελικά στο τελική συγχώρεση. Ο χρόνος είναι πολύ μεγάλος σχετικά με άλλα ζώδια γιατί λόγω της μεγάλης ευαισθησίας πληγώνονται και μπορεί να δείχνουν ότι είναι με το μέρος σου αλλά τελικά μέσα τους το κρατάνε πολύ βαθιά. Εδώ πραγματικά αν γίνει η συγχώρεση η λύτρωση θα είναι αληθινή και μεγάλη.
Λέων
Εδώ έχουμε να κάνουμε με εγωιστές οι οποίοι σπάνια ζητούν συγνώμη γιατί πιστεύουν για τον εαυτό τους ότι δεν κάνουν σχεδόν ποτέ λάθη και φταίνε οι άλλοι. Αυτό βέβαια τους απομονώνει από το κυριότερο και πιο συγκλονιστικό μέρος της ζωής που είναι η ανθρώπινη επικοινωνία και οι φίλοι γιατί έχουν ακαμψία. Αλλά όταν είναι να συγχωρήσουν το κάνουν πολύ πιο εύκολα γιατί κατά βάθος είναι μεγαλόψυχα και έχουν σαν τάση να ανοίγουν την καρδιά τους να γιατρεύουν τις πληγές τους από μόνοι τους και με αυτόν τον τρόπο να δίνουν την ζεστασιά και την αγάπη που χρειάζονται οι άλλοι. Εδώ το πιο σημαντικό για ένα Λιοντάρι είναι πρώτα η συγχώρεση του εαυτού και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αν καταφέρουν και συγχωρήσουν τον εαυτό τους τότε όλα αλλάζουν και εξελίσσονται με ένα ταχύτατο τρόπο.
Παρθένος
Εδώ το άτομο χρειάζεται να σταματήσει να κρίνει. Γιατί επειδή κρίνει όλη την ημέρα και όλη την νύχτα δεν του δίνεται περιθώριο ούτε να ζητήσει συγνώμη αλλά ούτε και να συγχωρήσει κάποιον άλλο αφού συνέχεια βγάζει συμπεράσματα για τον εαυτό του και για τους άλλους. Είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται να πάρει κάποιος συνειδητή απόφαση μπαίνοντας στην διαδικασία της αλλαγής και της τροποποίησης της ζωής του. Επειδή όμως μέσα του κουβαλάει το μήνυμα της ευαισθησίας και της αγάπης με την προσφορά και την ανιδιοτελή υπηρεσία τελικά όταν σταματήσει το μυαλό να μιλά μπορεί άνετα και να ζητήσει συγνώμη αλλά και να συγχωρέσει το πρόσωπο που το έχει προδώσει ή πληγώσει. Και εδώ είναι μακρύς ο δρόμος αλλά όταν γίνει είναι το άτομο απελευθερώνεται γιατί αρχίζει να αγαπάει αληθινά τον εαυτό του.
Ζυγός
Εδώ υπάρχει μεγαλύτερη αρμονία και ευελιξία. Τα άτομα που είναι κάτω από την κομψή και ευγενική ενέργεια της Αφροδίτης προσπαθούν να μην δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις μεταξύ των σχέσεων τους για να μην βρεθούν στην δύσκολη θέση που έχει να κάνει με την σύγκρουση. Αποφεύγουν οτιδήποτε έχει να κάνει με φασαρία, αψιμαχία ή διαφωνία. Προτιμούν να είναι αρεστοί και λόγω της διπλωματίας αλλά και της έμφυτης ευγένειας που διαθέτουν ζητούν εύκολα συγνώμη. Τώρα το να συγχωρήσουν είναι μια άλλη μεγάλη υπόθεση που είναι και το δεύτερο στάδιο για να ξεκλειδωθεί η καρδιά. Εκεί ανάλογα με το πόσο έχει αγαπήσει το άτομο δημιουργικά τον εαυτό του και τον έχει φροντίσει ανάλογο θα είναι και το αποτέλεσμα. Πάντως θα προσπαθήσει να τα βρει και αυτό τον κάνει πολύ πιο εύκολο στο άνοιγμα της καρδιάς λόγω της ανάγκης που έχει να ζει με αρμονία με τους γύρω του.
Σκορπιός
Έχουν ακουστεί πολλά για υποτιθέμενη κακία και εκδικητικότητα του Σκορπιού και μάλλον έχει παρεξηγηθεί αυτό το ζώδιο γιατί υπάρχουν τόσο ισχυρά άτομα σε αυτό τον συνδυασμό και έχουν τόσο μεγάλη αγάπη για το οτιδήποτε κάνουν που σε πολύ ακραίες περιπτώσεις λειτουργούν με την διαδεδομένη εικόνα τους. Απλά επειδή δίνονται με πάθος στο οτιδήποτε κάνουν και αγαπούν με πάθος και με μεγάλη πίστη και σταθερότητα τους φίλους τους για αυτό έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη αποδοχή και αντίστοιχη συμπεριφορά. Αν δεν την βρουν επειδή το απαιτούν και αυτό είναι το λάθος τους τότε θυμώνουν και δεν ζητούν συγνώμη αλλά ούτε και συγχωρούν. Ο δρόμος για την καρδιά σίγουρα θέλει υπομονή αν είναι κυρίως θυμωμένοι ή αδικημένοι. Αλλά όταν φτάσουν είναι τόσο δυνατό το φώς που ούτε για μια στιγμή δεν διστάζουν να τον ακολουθήσουν.
Τοξότης
Έχουν ακουστεί πολλά για τους Τοξότες ότι είναι καλοκάγαθοι και βαθιά καλοσυνάτοι. Επειδή οι πιο πολλοί λειτουργούν σαν τα μικρά παιδιά, δηλαδή το μικρό παιδί όταν θυμώνει κλαίει για λίγο και μετά γελάει έτσι είναι και με τους Τοξότες, θυμώνουν, ξεθυμώνουν ζητούν εύκολα συγνώμη και μετά θυμώνουν και πάλι από την αρχή. Τώρα όταν έρθει η ώρα να συγχωρήσουν επειδή έχουν μια τάση να δικαιολογούν τους πάντες και τα πάντα και καλά κάνουν γιατί με αυτόν τον τρόπο εξελίσσονται και δεν καθυστερούν και πολύ για αυτό δεν κρατάνε πολλές κακίες τους είναι πιο εύκολο να συγχωρήσουν. Αλλά μερικές φορές επειδή είναι ακραίοι και υπερβάλλουν χρειάζεται να μετριάσουν τον τρόπο που εκφράζουν τα συναισθήματά τους γιατί εκεί την πατάνε και γίνονται τα λάθη. Δηλαδή νομίζουν ότι έχουν συγχωρήσει και δεν υπάρχει βάθος στην πράξη τους και την πατάνε. Είναι αναγκαίο να μπουν πιο βαθιά στον εαυτό τους και από εκεί να ξεκινήσουν την αλλαγή.
Αιγόκερως
Εδώ έχουμε τα άτομα που δεν μπορούν να αδικήσουν εύκολα και προσπαθούν όσο μπορούν να είναι σωστοί, δίκαιοι και αντικειμενικοί. Αλλά αυτό είναι και μια παγίδα για την καρδιά τους. Επειδή βάζουν τον εαυτό τους στο βάθρο του αδέκαστου είναι και πιο δύσκολο σε αυτούς να παραδεχτούν το λάθος. Λειτουργούν με τον Νόμο και αυτό τους προσθέτει ακόμα και μια δικαιολογία ότι είναι άκαμπτοι και ιδιαίτεροι. Όταν είναι να ζητήσουν συγνώμη θα το σκεφτούν ξανά και ξανά και αν το κρίνουν σκόπιμο τότε θα κίνηση. Όταν είναι να συγχωρήσουν τότε θα περάσουν από ατελείωτες συζητήσεις και διαδικασίες. Συνήθως κρύβουν καλά την ευαισθησία τους με πολλά πρέπει θα είναι μακριά από την αλήθεια τους. Επειδή κλείνονται εύκολα και ταλαιπωρούνται από την εκμετάλλευση και την αδικία η καρδιά τους παραμένει κρύα και ανέπαφη με την ζεστασιά. Αλλά αν το πάρουν απόφαση να συγχωρήσουν τότε τελικά αλλάζουν τις συνθήκες της ζωής τους.
Υδροχόος
Ιδιαίτερα άτομα που δίνουν απλόχερα στους φίλους στον κόσμο στους αδύναμους αλλά χωρίς συναισθηματική προσέγγιση. Σπάνια ζητούν συγνώμη γιατί νιώθουν ότι είναι αδύνατον να γίνουν λάθη από την πλευρά τους. Υπάρχει μεγάλη αδιαλλαξία και στενοκεφαλιά. Όταν κλείνουν δεν δίνουν καμία ευκαιρία ούτε στον εαυτό τους αλλά και στους άλλους. Παρόλα αυτά επειδή αναγνωρίζουν μέσα τους την αλήθεια προσπαθούν να αλλάξουν τις συνθήκες τους με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Θα ζητήσουν συγνώμη όταν νιώσουν ότι έχουν υπερβεί τις αξίες τους σε σχέση με τις αξίες των άλλων. Από την άλλη για να συγχωρήσουν θα αργήσουν πάρα πολύ και μερικές φορές σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί και ποτέ. Όπου θα προτιμήσουν να μείνουν στο σκοτάδι με παγωμένη καρδιά παρά να υποχωρήσουν πάνω στις αρχές τους. Επειδή όμως θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η συγχώρεση είναι μια πανέξυπνη και πρακτική στρατηγική και θα πρέπει να την επιδιώξουν γιατί το παρόν τους κατατροπώνεται και αφανίζεται από το παρελθόν.
Ιχθύες
Ευαίσθητα άτομα με ιδιαίτερο ψυχισμό. Αγαπούν, κλαίνε, συναισθάνονται και γενικά δείχνουν ενδιαφέρον και εύκολή αποδοχή. Σπάνια μνησικακούν γιατί πάντα πιστεύουν ότι οι προθέσεις τους γίνονται πάντα για καλό και πιστεύουν μέσα τους βαθιά ότι πάντα ενεργούν για το καλό. Ζητούν εύκολα συγνώμη γιατί δεν θέλουν να πληγώνουν κανέναν από την συμπεριφορά τους και εύκολα από την άλλη συγχωρούν τον οποιοδήποτε. Γενικά η καρδιά τους είναι γεμάτη με φως αρκεί να μην χάνουν την ενέργειά τους με πράγματα που είναι ανούσια παίζοντας τον ρόλο μάρτυρα ή του θύματος. Από αυτό δεν συνεπάγεται καμία εξέλιξη. Η καρδιά για να ανοίξει θέλει συνείδηση και ισχυρή θέληση. Δεν γίνεται τίποτε εύκολα αλλά και με ένα κλικ μπορεί να αλλάξουν τα πάντα.


http://www.astrology.gr




Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger