E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013



Νίκος Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων – υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.
Η υπόθεση αφορά σε έρευνα που έκανε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σε πόρισμα του οποίου καταγράφονται περιπτώσεις όπου η ΓΕΝΟ-ΔΕΗ ελάμβανε από την ΔΕΗ χρήματα προκειμένου να διεξάγει ταξίδια και συνέδρια για τα οποία βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια. Το πόρισμα αυτό του κ. Ρακιντζή διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας καλείται να δώσει  εξηγήσεις ο κ. Φωτόπουλος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε το αδίκημα της απιστίας, προκαλώντας ζημία σε βάρος της ΔΕΗ. Το ποσό της ζημίας ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 10,5 εκατ. ευρώ.
Από κοινού με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατηγορίες για συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας αντιμετωπίζουν οι Π. Αθανασόπουλος, Αρθούρος Ζερβός, πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ, οι οποίοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας.
Επίσης κατηγορίες αντιμετωπίζουν ο Ευάγγελος Μπουζούλας, πρώην γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ο Κωνσταντίνος Κατσαρός, πρώην ταμίας.
Με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος και ο Ευάγγελος Μπουζούλας, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Τι δήλωσε ο Νίκος Φωτόπουλος
 
Ο Ν. Φωτόπουλος σε δηλώσεις του μετά την απολογία είπε:
«Πολλοί θα ήθελαν να με δουν να προφυλακίζομαι. Δεν τα κατάφεραν.
Η Δικαιοσύνη, επειδή δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία επέβαλε μόνο περιοριστικούς όρους.
Η πρώτη μάχη κερδήθηκε. Η αλήθεια θα λάμψει.
Ανυποχώρητα, σταθερά και αταλάντευτα ο αγώνας για την προάσπιση της επιχείρησης του Ελληνικού λαού, συνεχίζεται.
Από καρδιάς ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου που στις χθεσινές εκλογές στήριξαν το ψηφοδέλτιο «Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων», στο οποίο συμμετείχα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κερδίσει τη μια από τις δυο έδρες των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα, ευχαριστώ και όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, γιατί με τη στάση τους αυτή στηρίζουν μια κορυφαία θεσμική επιλογή, αυτή του να έχουν οι εργαζόμενοι λόγο και άποψη για το μέλλον της επιχείρησης του Ελληνικού λαού, στην οποία έχουν την τιμή να εργάζονται».
Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε εξάλλου τη θέση ότι οι πραγματικές αιτίες της δίωξης δεν είναι οι χρηματοδοτήσεις που ελάμβανε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, αλλά οι αντιδράσεις συμφερόντων «γιατί επί έξι συνεχόμενα χρόνια, παρουσία όλων των υπουργών στις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων αποκαλύπτουμε το φαγοπότι που γίνεται σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού».
tvxs

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger