E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δημόσιο: Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται. Το σχέδιο της κυβέρνησης

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013



“Από λουκέτα σε 10 κρατικούς φορείς και καταργήσεις θέσεων σε Οργανισμούς που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ θα προκύψει η δεξαμενή των 1.800 απολύσεων, ενώ προγραμματίζονται ισάριθμες προσλήψεις τον Ιούνιο από τους επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ”.
Αυτό αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, το οποίο αποκαλύπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για το Δημόσιο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις καταργήσεις 10 οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τις συγχωνεύσεις 5 κρατικών φορέων αλλά και τις καταργήσεις οργανικών θέσεων ακόμα και διοικητικών μονάδων σε εταιρείες του Δημοσίου που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, θα προκύψει η πρώτη δεξαμενή των 1.800 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η μείωση του προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς η κατάργηση οργανισμών ή οργανικών θέσεων οδηγεί σε απόλυση το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη έχουν κατατεθεί προτάσεις που αφορούν:
*Την άμεση κατάργηση φορέων του Δημοσίου που δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό και έχουν συσταθεί στο παρελθόν για πρόσληψη ημετέρων. Στη κόκκινη λίστα των υπό κατάργηση φορέων βρίσκονται μεταξύ άλλων το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης “Ο γέρος του Μοριά”, το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, το ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ.ά.
*Οι περισσότερες απομακρύνσεις θα προέλθουν από τους φορείς του ευρύτερου δημόσιο τομέα που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και τελούν σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, έχει προταθεί η κατάργηση οργανικών θέσεων ακόμα και ολόκληρων κλάδων και θα οδηγήσουν σε απόλυση το προσωπικό, στην ΕΥΑΘ, σε μικρά λιμάνια και μαρίνες αλλά και στους υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμούς όπως οι ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.
*Από συγχωνεύσεις οργανισμών από όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα απολυθεί.
*Περίπου 200 δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και μετά τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης θα μπορούν να τεθούν σε παύση. Μόνο αυτές οι περιπτώσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση σε δεύτερο βαθμό μόνο στο ΣτΕ και όχι στα Δευτεροβάθμια Πειθαρχικά.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προγραμματίζει 1.800 προσλήψεις μέχρι τον Ιούνιο. Επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 5 χρόνια θα καλύψουν τις 1.800 θέσεις. Στην πρώτη γραμμή του διορισμού θα βρεθούν οι προσοντούχοι υπάλληλοι των διαγωνισμών του 6Κ του 2008, 8Κ του 2009 και 9Κ του 2009.
Οι θέσεις που θα καλύψουν οι διοριστέοι θα είναι κατά προτεραιότητα σε ασφαλιστικά ταμεία, σε ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΥΠΟΙΚ αλλά και σε άλλες υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού.
news247
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger