E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η ιστορία της 17χρονης που επέζησε από 15 τσεκουριές του αδερφού της!

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013



Συγκλονιστική είναι η ιστορία μίας 17χρονης Πακιστανής η οποία επέζησε 15 χτυπημάτων με τσεκούρι που προήλθαν από τον αδερφό της. 

 Αιτία της φριχτής επίθεσης ήταν το γεγονός ότι η κοπέλα δεν ήθελε να μείνει με τον βίαιο άντρα με τον οποίο την είχαν παντρέψει, συνεπώς για την οικογένειά της έπρεπε να πεθάνει για λόγους τιμής.

Σε ηλικία μόλις 12 ετών(!), η Γκιουλ Μίνα παντρεύτηκε έναν 60χρονο άνδρα αντί να συνεχίσει την φοίτηση της σε σχολείο του Πακιστάν. Ο σύζυγος της την χτυπούσε σε καθημερινή βάση, παρά τα δάκρυα και τα παρακάλια της ανήλικης να σταματήσει.
«Η οικογένεια μου επίσης με χτυπούσε κάθε φορά που διαμαρτυρόμουν για όσα συμβαίνουν στον γάμο μου», δήλωσε η Μίνα στο CNN. «Μου έλεγαν ότι ανήκω στο σπίτι του άνδρα μου και ότι τώρα αυτή είναι η ζωή μου. Έτσι, προσπάθησα πολλές φορές να δηλητηριάσω τον εαυτό μου, αλλά δεν πέτυχε».

Πέρυσι το Νοέμβριο, η Γκιουλ μάζεψε ό,τι μπορούσε από τα πράγματα της και απέδρασε με ένα νεαρό αφγανό άνδρα για το Τζαλαλαμπάντ. «Μισούσα τη ζωή μου και ήθελα να αποδράσω», δήλωσε.

«Όταν έφυγα, γνώριζα πολύ καλά ότι είναι επικίνδυνο. Ήξερα ότι θα με ψάξουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτό που ακολούθησε. Ηλπιζα σ' ένα καλύτερο μέλλον.»

Μέσα σε δύο μέρες, τους εντόπισε ο αδερφός της και τους επιτέθηκε με τσεκούρι. Ο νεαρός έχασε την ζωή του, ενώ η Μίνα επέζησε ύστερα από 15 βάναυσα χτυπήματα. Ο αδερφός της πίστευε ότι την είχε σκοτώσει και με αυτή την ιδέα επέστρεψε στην οικογένεια τους.

Οι χειρουργοί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή, αν και η κοπέλα είχε χάσει πολύ αίμα. Η οικογένεια της την αποκλήρωσε και οι πακιστανικές αρχές αρνήθηκαν να την στηρίξουν. Απεναντίας, οι γιατροί στάθηκαν στο πλευρό της και της πλήρωσαν τα φάρμακα δύο μηνών. Αργότερα, την ανέλαβαν οι υπεύθυνες του φιλανθρωπικού συλλόγου για την προστασία των Αφγανών γυναικών που εδρεύει στην Καμπούλ.

Η διευθύντρια του συλλόγου, Μανίτζα Ναντέρι, αναφέρει ότι η Γκιουλ δεν μπορεί πια να φάει μόνη της και φορά πάνα. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι αυτοκτονικές της τάσεις διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger