E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρευνα: Η εαρινή αλλαγή της ώρας προκαλεί καρδιακή προσβολή

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013


Όταν τα ρολόγια θα ρυθμιστούν μία ώρα μπροστά απόψε, διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τη μία ώρα χαμένου ύπνου. Σύμφωνα με νέα έρευνα, η εαρινή αλλαγή ώρας σχετίζεται με μία σειρά από ασθένειες και ατυχήματα, από καρδιακές προσβολές, μέχρι αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.
Ο αριθμός των καρδιακών προσβολών αυξάνεται κατά 17%, τις δύο εβδομάδες πριν τη μεταβολή της ώρας, σχετικά με τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, όπως ανακάλυψαν ερευνητές του νοσοκομείου William Beaumont του Μίσιγκαν.
Ακόμα, την ημέρα που το ρολόι πηγαίνει μία ώρα μπροστά, ο αριθμός των καρδιακών προσβολών αυξάνεται κατά ένα συγκλονιστικό 71%. Η έρευνα μελέτησε τις διαταραχές ύπνου, καταδεικνύοντας πως τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν όταν οι ώρες του ύπνου μεταβάλλονται, αυξάνοντας την πίεση του αίματος, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η καρδιά.
Αντίθετα, η χειμερινή αλλαγή ώρας, όπως εντοπίστηκε, επηρεάζει ελάχιστα τον ανθρώπινο οργανισμό.
Σχετικές έρευνες ανακάλυψαν πως οι αποδόσεις των μαθητών στα τεστ επηρεάζονται, όταν έρχεται η ώρα για αλλαγή των ρολογιών σε μία ώρα μπροστά, ενώ και εκείνοι που εργάζονται σε πρωινές βάρδιες έχουν μειωμένη απόδοση τη συγκεκριμένη ημέρα.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger