E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Καταιγιστικές εξελίξεις! Διαψεύδει η Λαϊκή ότι κλείνει! – Τελεσίγραφο ΕΚΤ: Βρείτε λύση έως τις 25/03 αλλιώς χρεοκοπείτε!

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013



η Ευρώπη της αλληλεγγύης  σου λένε μετά….
- Αφόρητες πιέσεις από την ΕΚΤ: Μέχρι τις 25 Μαρτίου θα διατηρηθεί ο μηχανισμός ELA για την Κύπρο!
- Οι πληροφορίες λένε ότι κατά 99,9% η Λαϊκή Τράπεζαοδηγείται σε εκκαθάριση με την μετατροπή της σε bad bank
- Δεν χάνουν τα χρήματά τους οι καταθέτες - Υπολογίζεται ότι θα χαθούν 2.500 θέσεις εργασίας
- Εξοικονομούνται 2 δις και διασώζονται Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα
- Εν αναμονή επίσημης ανακοίνωσης από την Κυπριακή κυβέρνηση
- ΤΩΡΑ: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο κλυδωνίζεται και οι πιέσεις που δέχεται η Κυπριακή κυβέρνηση είναι πλεον αφορητες.
Λίγο πριν τις 10.30 η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 25 Μαρτίου θα διατηρηθεί ο μηχανισμός ELA για την Κύπρο! Που σημαίνει ότι πρέπει μέχρι τις 25 Μαρτίου να έχει βρεθεί λύση αλλιώς η 26η Μαρτίου θα την βρει χωρίς ρευστότητα! Με πιο απλά λόγια θα χρεοκοπήσει! Όπως διευκρίνησαν μάλιστα από την ΕΚΤ, στη συνέχεια ο ELA μπορεί να αξιολογηθεί εφόσον υπάρχει ένα πρόγραμμα….
Νωρίτερα κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι υπάρχει σχέδιο για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας προκειμένου να αποφευχθεί το κούρεμα.
Ωστόσο, πηγή της Λαϊκής Τράπεζας, διέψευσε φήμες περί κλεισίματος. Η ίδια πηγή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η τράπεζα κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο άμεσης ανακεφαλαιοποίησης για να συνεχίσει να θεωρείται φερέγγυα, ώστε να δικαιούται έκτακτη ρευστότητα.
Αν τελικά πάντως συμβεί αυτό, με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, δημιουργείται μία κακή και μια νέα «καλή» Τράπεζα και έτσι ξαλαφρώνουν από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς, η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου.
Η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι χάνουν τα χρήματά τους οι καταθέτες. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι 2.500 υπάλληλοι θα χάσουν την δουλειά τους.
Στην πρώτη, στην “καλή” τράπεζα, θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία και οι ασφαλισμένες καταθέσεις έως 100.000 ευρώ (μπορεί και περισσότερα) ενώ στην άλλη την “κακή” τράπεζα, μεταφέρονται τα κακά στοιχεία θα γίνουν εκκαθαρίσεις και μετά θα επιστραφεί ότι περισσεύει στους λοιπούς καταθέτες.
Στην κακή τράπεζα θα περιληφθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κάποια περιουσιακά στοιχεία.
Σε συνδυασμό με την δέσμευση 2,8 δισ. από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών το σχέδιο αυτό φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη και την τρόικα, η οποία δεσμεύεται ότι θα στηρίξει το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα μέσω του ELA. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η πρόταση για «κούρεμα» 10%.
Παρόλα αυτά, υπολείπεται ένα δις και γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί το οποίο κούρεμα αλλά αν δεν εξασφαλιστεί το ένα δις, τότε θα γίνει κούρεμα 1,5% κάτι όμως που δεν χαρακτηρίζεται ως οδυνηρό επειδή καλύπτεται από τους τόκους.

http://www.alexiptoto.com

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger