E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αυτό είναι το κορίτσι που χάκαρε το Twitter –Το «έριξε» χθες για πολλές ώρες

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013


Η Πόπυ Ρόουζ Κλιρ αποφάσισε να χακάρει το λογαριασμό της εταιρίας HMV στο Twitter, επειδή οι επικεφαλής προέβησαν σε απολύσεις αρκετών υπαλλήλων. Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν μεταξύ των απολυθέντων είναι και εκείνη. Η κίνησή της αυτή προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.
Το τι έγινε το μάθατε χθες. Μετά την απόλυση 190 μελών του προσωπικού της δισκογραφικής εταιρίας HMV, κάποιοι εξοργισμένοι υπάλληλοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Αποφάσισαν να χακάρουν το λογαριασμό της εταιρίας στη δημοφιλή ιστοσελίδα και να δημοσιεύσουν αποκαλυπτικά τιτιβίσματα για τη λειτουργία της εταιρίας.

Ας δούμε μερικά από τα πιο αποκαλυπτικά:
«Μόλις άκουσα τον εμπορικό διευθυντή να ρωτάει πως κλείνει το Twitter».
«Υπό κανονικές συνθήκες ποτέ δε θα κάναμε κάτι τέτοιο. Όπως και να ‘χει όμως, όταν η εταιρία σου καταρρέει και όλοι όσοι την αγαπούν κι εργάζονται σκληρά για να γίνει αυτή ξανά μεγάλη απολύονται, δε φαίνεται να υπάρχει άλλη επιλογή».
Η Πόπυ Ρόουζ Κλιρ, διαχειρίστρια των social media της εταιρίας, παραδέχθηκε πως αυτή κρυβόταν πίσω από τα ένοχα τιτιβίσματα. Μάλιστα, προσέθεσε πως τα ανώτερα στελέχη της εταιρίας ποτέ δεν αντελήφθησαν τη σπουδαιότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Ελπίζω τώρα να ακούν», πόσταρε στο Twitter, αυτή τη φορά από τον προσωπικό της λογαριασμό. Και συνέχισε «Από τότε που ξεκίνησα την επαγγελματική μου ενασχόληση, εργάστηκα σκληρά για να διδάξω στην επιχείρηση τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όχι ως πρόσκαιρα εργαλεία μάρκετινγκ, αλλά ως σταθερά εργαλεία οικοδόμησης σχέσεων με τους καταναλωτές και όλους εκείνους που κρατούν την εταιρία δυνατή επί 91 χρόνια».
 Η HMV απασχολεί περισσότερους από 4.000 ανθρώπους. Παρά τις εδώ και δύο εβδομάδες έντονες ανησυχίες για απολύσεις, υπήρχε η ελπίδα πως η επιχείρηση θα πωλείτο στην εταιρία Hilco και οι απολύσεις θα αποφεύγονταν. Αυτό τελικά δεν συνέβη.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger