E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΤΟ REUTERS: "ΜΟΝΟ ΜΙΑ FERARI ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2012"!

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013


Το έλλειμμα των τρέχουσων συναλλαγών στην Ελλάδα μειώθηκε πέρυσι στο χαμηλότερο επίπεδο από την ένταξη της χώρας στο ευρώ, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία σιγά-σιγά αρχίζει να ανταποκρίνεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας», υποστηρίζει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
«Η απόσταση ανάμεσα στις εξαγωγές και στις εισαγωγές μειώθηκε κατά 73% το 2012 και έφτασε τα 5,58 δισεκατομμύρια ευρώ, υποβοηθούμενο από την πτώση των εισαγωγών και τη μείωση των τόκων στις πληρωμές, έπειτα από ένα μεγάλο κούρεμα χρέους, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας», συνεχίζει το άρθρο.
«Ωστόσο, αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία έδειξαν πως ο επιδεικτικός τρόπος ζωής είναι πλέον έξω από τη μόδα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Μόνο ένα νέο σπορ αυτοκίνητο Ferrari έχει καταχωρηθεί σε εθνικό επίπεδο στο σύνολο των αγορών για το 2012. Αυτό, συν ένα άλλο μεταχειρισμένο Ferrari που πωλήθηκε, σε αντίθεση με 21 ολοκαίνουργια και 37 μεταχειρισμένα που καταγράφηκαν στις πωλήσεις εντός του 2007, το τελευταίο έτος πριν η ύφεση χτυπήσει την Ελλάδα», επισημαίνεται στο Reuters, όπου υπογραμμίζεται πως «το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε στο 2,9 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2012 από 9,9 % το προηγούμενο έτος - το χαμηλότερο ποσοστό τουλάχιστον από το 1999, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία».
«Το μεγαλύτερο μέρος της βελτίωσης του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών αντανακλά την πτώση των εισαγωγών, οι οποίες μειώθηκαν κατά 12% σε 41,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας. Η ισορροπία του ισοζυγίου εισοδημάτων από την άλλη μειώθηκε κατά 75% σε 2,16 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν μόνο κατά 3,8%», αναφέρει μεταξύ άλλων το πρακτορείο.
«Το μερίδιο των εξαγωγών, ως μέρος του ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται περίπου στο 25% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης. Παράλληλα, τα διαθέσιμα συναλλαγματικά κεφάλαια στην Ελλάδα ανήλθαν στα 5.5 εκατ. ευρώ στο τέλος του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την τράπεζα», καταλήγει το δημοσίευμα. (Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger