E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σάλος στο Βατικανό για τον Αμερικανό καρδινάλιο που κάλυπτε παιδεραστές

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013



Έντονες συγκρούσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας η πιθανή συμμετοχή του Αμερικανού καρδινάλιου Ρότζερ Μαχόνι στο επικείμενο Κονκλάβιο, το οποίο θα εκλέξει τον διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου του ΙΣΤ’.
Αφορμή των συγκρούσεων αποτελεί το γεγονός πως ο Μαχόνι κουβαλάει στους ώμους του κατηγορίες για συμμετοχή στην συγκάλυψη των πράξεων 129 παιδεραστών κληρικών! Το 2011, ο Μαχόνι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες, ενώ με έκκλησή τους μέσω του διαδικτύου, πάνω από 3.000 Αμερικανοί πολίτες ζητούν από το Βατικανό να μην επιτραπεί στον Μαχόνι να λάβει μέρος στο Κονκλάβιο, ώστε να μην συμβάλλει στον καθορισμό της μελλοντικής πορείας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο ίδιος ο Μαχόνι έχει δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να μεταβεί στη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Πριν αναχωρήσει ωστόσο από τις ΗΠΑ,έχει κληθεί να καταθέσει σε δίκη που διεξάγεται σε βάρος του μεξικανικής καταγωγής Αμερικανού ιερωμένου Νίκολας Αγκιλάρ Ριβέρα, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 26 ανηλίκων το 1987, όταν αρχιεπίσκοπος ήταν ο Μαχόνι.
Πληροφορίες ιταλικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμη και για έμμεσες πιέσεις της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να αποφευχθεί η συμμετοχή του Μαχόνι στο Κονκλάβιο.
Λύση θα μπορούσε να δοθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα, που με απόφασή του έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την πρόσβαση στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα – όπου εκλέγεται, κατά παράδοση, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας – στον Αμερικανό καρδινάλιο.
Ο Γιόσεφ Ράτσινγκερ, ο απερχόμενος πλέον Πάπας, θα προτιμούσε, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το Βατικανό, να βρεθεί μια άλλη λύση που να επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger